Velemajstor Zdenko Kožul po treći je puta osvojio naslov državnog šahovskog prvaka na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Rijeci.

U posljednjem, 11. kolu seniorskog prvenstva Hrvatske u Rijeci nakon oštre taktičke borbe remizirao je s Robertom Zelčićem i tako sačuvao pola boda prednosti pred najvećim favoritom Ivanom Šaričem, koji je u odlično vođenoj partiji svladao Darka Dorića. Uz Leona Livaića Kožul je jedini ostao neporažen, a o kvaliteti njegova ostvarenja najviše govori podatak da je popravio rejting čak za 13,5 bodova. Treće mjesto osvojio je mladi zagrebački internacionalac Leon Livaić, koji je ispunio svoj veliki san ostvarivanjem visoke velemajstorske norme. Osječanin Zoran Jovanović je osvajanjem četvrtog mjesta postigao jedan od svojih najboljih rezultata, a branitelj naslova prvaka, Zadranin Saša Martinović završio je tek na petom mjestu s 50% osvojenih bodova. 

Najneugodnije iznenađenje priredio je Splićanin Ante Šarić, koji je završio tek na 11. mjestu s gubitkom više od 17 rejting-bodova.