Nakon odlaska marketing & PR menadžera Košarkaškog kluba Zadar Josipa Begonje, koji je prihvatio drugu poslovnu ponudu, posljednjih dana priopćenja iz kluba stižu nepotpisana.

- Našli smo privremeno rješenje koje nam je bilo potrebno za utakmicu s Mornarom. Nastavit ćemo i dalje koristiti usluge te osobe pa ćemo vidjeti hoće li to funkcionirati ili ćemo se u dogledno vrijeme morati osloniti na neke nove snage, rekao nam je direktor kluba Željko Žilavec.

Privremeno rješenje, koje direktor navodi, je mladi Zadranin Duje Popović koji ima iskustvo voditelja marketinga i društvenih mreža drugoligaša Diadora te organizacije Zadarske ljetne lige.

Direktora Žilavca pitali smo na kakav je tip ugovora angažiran.

- To je u fazi razrade, još ćemo to dogovoriti. Prvo ćemo vidjeti kako će to sve skupa izgledati pa ćemo onda riješiti te formalnosti. Zahvalni smo Popoviću što se odazvao pozivu da nam pomogne. Razgovarali smo i s drugim kandidatima, ali neki nisu to mogli prihvatiti zbog obveza svojih agencija i obrta, no svi su bili vrlo korektni i rekli da će nam vrlo rado jednokratno uskočiti u slučaju da nam zatreba pomoć, rekao nam je direktor Žilavec.

Pitali smo ga i zbog čega klub nije nastavio s praksom zapošljavanja glasnogovornika putem javnog natječaja, pokrenutoj 2018. godine kada je primljen Ivan Ištuk.

- Nakon njega imali smo rješenje o Josipu Begonji koji je opravdao naše povjerenje. Što se tiče sadašnje situacije, zasad imamo ovo privremeno rješenje. Vrijeme nas gazi, dolaze utakmice, sve ovo ostalo moramo staviti u drugi plan, ali moramo i ispunjavati te obveze, rekao nam je Žilavec.

Za ulazak na utakmice koje dolaze potrebne su Covid potvrde, a Duju Popovića javnost je mogla vidjeti na snimci nastaloj prilikom pokušaja ulaska vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača u gradsku vijećnicu bez tog dokaza o cijepljenju, preboljenju ili negativnom testu na koronavirus. U tome su ga podržali članovi inicijative Slobodni ljudi, a upravo je Popović bio jedan od glavnih aktera burne prepirke.

"Puštaj ga da radi posao za koji smo ga mi izabrali. Puštaj ga!", vikao je Popović dok se naguravao sa zaštitarima.

Direktora Žilavca stoga smo pitali poštuje li tu obvezu pri ulasku na posao za kojeg su ga oni izabrali.

- Mora ispunjavati tu obvezu kao i svi drugi. Popović ima Covid potvrdu, odnosno napravit će test za svaku utakmicu, kao što je to napravio i za utakmicu s Mornarom, rekao nam je Žilavec.

Za razliku od priopćenja, fotografije iz kluba su potpisane. Fotografa Šimu Zelića, koji je također prihvatio drugu poslovnu priliku, zamijenio je Andrej Jančijev koji inače fotografira utakmice za Sonik Puntamiku, a sada na Višnjiku radi uz doajena fotografije Zvonka Kucelina.