Šesnaest sekundi ostalo je Zadru za zadnji napad na gostovanju kod Mege Mozzart u 12. kolu ABA lige. Nakon što smo vidjeli veliku dominaciju Zadrana u prvom poluvremenu, petu osobnu ključnog igrača Thompsona, povratak Beograđana i smjenu vodstva napad za napadom dočekali smo i taj najnapetiji trenutak. Lopta je došla kod Justina Cartera, koji je pričekao da istekne 7-8 sekundi, krenuo u prodor i potom iz teške situacije pogodio skok-šut za pobjedu 70:72. Donijelo je to veliko, ali zasluženo slavlje Zadrana na parketu Dvorane Ranko Žeravica.

U početnoj petroci bili su Mavra (Junaković ozlijeđen), Amerikanci Carter i Thompson, neizostavni Bursać i Jordano. Nije dobro krenulo u napadu, a ni s osobnima jer je Bursać već nakon dvije minute morao izaći zbog druge osobne pogreške. Thompson je bio posebno motiviran nakon što mu je u ABA liga „uzela" naslov najboljeg igrača kola, iako je imao najbolju valorizaciju - postigao je svih 12 poena za vodstvo Zadra 11:12. Kad se sjetimo uobičajenog učinka njegovog prethodnika jasno je koliko je Zadar danas opasnija momčad nego prije mjesec dana.

Drugi su se ubrzo priključili: Marinković je zakucavanjem i tricom donio prvu osjetniju prednost 14:19 a Jordano, Carter i Drežnjak povisili na 16:27 u 11. minuti.

Jedan od trenutaka koji lome protivnika bila je trica Mavre uz dodatno slobodno bacanje za 19:34 već u 13. minuti igre. Ponijelo je bespotrebno malo igrače i prema atrakcijama, prebrzim rješenjima. Najveći problem je ipak bio treći prekršaj Thompsona pri pokušaju jedne blokade na isteku poluvremena, koje je okončano rezultatom 32:46.

Nekoliko pogodaka Cartera održavalo je razliku na početku drugog vremena, ali je lopta vijest bila četvrta osobna Thompsona. Bio je to igrački ali i psihološki udarac za Zadar, lopte su odjednom počele „kliziti" iz ruku Mavre i Cartera. Bez Thompsona u igri Mega je napravila seriju 14:0 i stigao do 51:51. Pet minuta Zadar je bez pogotka, a čim je Anzulović vratio Thompsona Carter je pogodio i spriječio vodstvo domaćina. Ipak Mega je bila ta koja je u nastavku imala minimalno vodstvo, koje je prenijela i u posljednju četvrtinu.

Zadar je ovisio o učinku dvojice Amerikanaca, od kojih je jedan dugo igrao s četvrtom osobnom na leđima. Bursać je igrao valjda najgoru utakmicu ove sezone, Jordano je imao šut 1-7, Mavru nisu išle asistencije, pucao i nije previše... Kada je Thompsonu u 36. minuti svirana i posljednja peta osobna, akcije Zadra naglo su pale, iako je tada vodio 63:65.

Zanimljivu situaciju vidjeli smo u 37. minuti - na Bursaću je svirana nesportska pogreška, a kako je pritom ozlijeđen bacanja je trebao pucati drugi igrač. Iako su u igri bili Mavra i Carter, pravila su sada takva da ih oni ne mogu izvoditi, nego igrač koji ulazi umjesto njega. Bio je to Vuković i promašio oba. Dosta je bilo čupanja u tim trenucima i s jedne i druge strane, nakon čega Jordano, dvije minute prije kraja, napokon pogađa tricu za 66:70.

Mega je ipak smanjila i 36 sekundi prije kraja krenula u napad, koji je realizirala, ali i izgubila u opisanoj završnici.

Iako je na početku izgledalo da će Thompson biti najučinkovitiji igrač, osobne pogreške su ga usporile i ostavile na valorizaciji 10 (17 poena, ali i tri primljene blokade), dok je junak Carter postigao 25 poena, uz 8 skokova i 5 asistencija. Doktorska partija za najboljeg igrača Zadra ove sezone!