Korona kriza je u ove dvije protekle godine, koliko nam nameće svoju težinu i opasnost, ograničila, poremetila i odgodila brojna događanja na svim razinama, pa tako i na onim sportskim. No čelništvo Benkovačke malonogometne lige odupiralo se tim nedaćama te je ove godine, uz poduzimanje svih naloženih epidemioloških mjera, organizirala i okupila malonogometne momčadi pod svoje okrilje i ligaško natjecanje. I ne samo to mislilo se i na one najpotrebitije, pa Benkovačka malonogometna liga u ove blagdanske dane organizira Humanitarni malonogometni turnir naziva "Osam kafića". 

Plan je da se uz suglasnost, ali prije svega dobru volju, privole vlasnici kafića da humanitarnom gestom pomognu peteročlanu obitelj Jere Ledenka iz Vukšića. Njegovih troje djece imaju potrebu za svakodnevnom liječničkom skrbi, no zbog nedostatnih primanja koje imaju, potrebuju za adekvatnom pomoći, koju bi svakako preusmjerili za liječenje njihove, malodobne djece. Zbog toga je povjerenik Benkovačke malonogometne lige Branimir Jarmanović odlučio poduzeti i pokrenuti humanitarnu akciju koja bi podrazumijevala održavanje dvodnevnog malonogometnog turnira, netom iza nove godine, točnije 3. i 4. siječnja 2022. godine. Jarmanović je istaknuo da, koliko god se nastoji planirati i organizirati normalno i funkcionalno održavanje malonogometne lige, uvijek se misli i na one kojima bi pomoć bila prijeko potrebna. Stoga je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Benkovcu, opcija bila upravo spomenuta peteročlana obitelj Ledenko.

- Ne mogu vam kazati koliko mi je drago kada se nađe zajednički jezik i u ovo vrijeme blagdana i darivanja, pronađemo vremena i prostora, pokažemo taj jedan humani karakter i odlučimo nekome pomoći, kazao je Jarmanović. 

Naglasio je kako bi se na dvodnevnom turniru, a koji će se igrati u Školskoj sportskoj dvorani okupilo osam malonogometnih ekipa i to po jedna iz Pakoštana, Draga, Vrane i Biograda, te četiri ekipe iz Benkovca. Alfa i omega Benkovačke malonogometne lige Branimir Jarmanović pozvao je sve koji vole uživati u aktrakcijama malog nogometa i koji bi željeli dati svoj doprinos u ovoj humanoj gesti, da dođu u Školsku sportsku dvoranu, kako bismo svi zajedno s početka nove godine barem malo obradovali obitelj Jere Ledenka, a samim tim i pružili pomoć neophodnu za liječenje njihove djece. Sport je uvijek izazivao val zadovoljstva sinpatizera i zaljubljenika, a osobito ako je neka sportska grana organizirana u humanitarne svrhe što se onda smatra kao spoj ugodnog s korisnim. Upravo povjerenik Jarmanović poziva sve da se 3. i 4. siječnja na parketu i tribinama sportske dvorane u Benkovcu osnaži i učvrsti takav spoj.