U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od petka do nedjelje, od 7. do 9. siječnja 2022. održat će se prvi kvalifikacijski krug za plasman na Europsko prvenstvo odbojkašica u kategoriji kadetkinja.

Turnir u Zadru, još jedan u nizu sličnih natjecanja, nastavak je izvrsne suradnje Hrvatskoga odbojkaškoga saveza i Sportskoga centra Višnjik. Hrvatska selekcija već se od kraja prosinca prošle godine priprema na Višnjiku, a izbornik Miodrag Miki Stojaković za dan, dva odredit će kojih će 12 igračica nastupiti na turniru.

U skupini A bit će Cipar, Mađarska, Češka i Hrvatska, a u skupini B Slovenija, Slovačka, Izrael i Austrija. Hrvatska selekcija svoje će utakmice u skupini igrati u petak, 7. siječnja 2022. i to s Ciprom u devet sati, a s Mađarskom u 17 sati. U subotu, 8. siječnja 2022. će u devet sati igrati s Češkom.

Pobjedničke ekipe u dvjema skupinama u polufinalu će igrati s drugoplasiranima iz druge skupine, a utakmica za naslov pobjednika na turniru na programu će biti u nedjelju, 9. siječnja 2022. u 18 sati. Izravno na EP plasirat će se pobjednička ekipa, a za nekoliko nepopunjenih mjesta igrat će se naknadne kvalifikacije.