Kadeti Zadra u prvom su kolu Jedinstvene kadetske lige slavili protiv ekipe Marsonie iz Slavonskog Broda s visokih 47:106. 

Od samog starta momci trenera Jeličića nametnuli su se kao favoriti što svakako i jesu te su već nakon uvodnih deset minuta imali visoko vodstvo od 11:27. Do kraja druge četvrtine momci su pokazali odličnu uigranost te su samo nastavili dizati svoju prednost.

Rezultat od 28:55 uveo je u drugo poluvrijeme u kojem je Zadar samo dovršio već obavljeni posao pa su mladi Zadrani zasluženo slavili s 47:106. 

- Vidio se respekt mojih igrača prema protivniku pogotovo na otvaranju utakmice i iz tog razloga nakupili smo 33 izgubljene lopte. Obrana nije također bila na nivou. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi te zahvaljujem treneru Mariju Jeličiću što nije cijelu utakmicu držao svoju najbolju postavu. Stoga sam posljednje četiri minute dao prigodu svim igračima kako bi osjetili igranje protiv jedne od najboljih ekipa u ovom uzrastu, rekao je trener Marsonije Igor Kovačević.

Vito Perković bio je najbolji igrač Zadra s 22 koša i devet skokova dok su Manuel Dundović i Toni Torbarina (8/8) pogodili 19 koševa.

- Drago mi je prvo zbog pobjede koju smo i očekivali premda nismo znali kakav je Marsonia protivnik. Zadovoljan sam pristupom mojih igrača koji su od početka krenuli agresivno te nisu podcijenili protivnika. Očito su moji momci jedva čekali nastup u ovoj ligi, dok je i njima ovo lijepo upoznavanje drugih ekipa u Hrvatskoj. Pohvala organizatoru a po broju posjetitelja vidljivo je da građani Slavonskog Broda vole košarku. Nadam se da ćemo i na ostalim utakmicama igrati na ovoj razini te se nadamo naslovu prvaka u JKL, kazao je Mario Jeličić, trener Zadra.