Grad Zadar u veljači će odlučiti kakva će biti budućnost Hrvatskog nogometnog kluba Zadar. Najizglednija opcija je preoblikovanje uz ulazak strateškog partnera, dok bi Grad zadržao udjel od najmanje 25 posto plus jednu dionicu. Najvažnija je to novost s predstavljanja javnosti nove predsjednice kluba Ive Bokanović, koja je najavila kako će svoju dužnost obnašati volonterski.

- Ja sam cijeli život u sportu, završila sam sportsku gimnaziju u Vladimira Nazora, sportski menadžment na Kineziološkom fakultetu te sam u njemu ostala na humanitarnoj i volonterskoj bazi kroz projekt Zadarska dica i kada sam se vratila u Zadar, prihvaćajući posao u velikoj svjetskoj tvrtki za najam i prodaju plovila. Kao predsjednica kluba i dalje ću biti volonterka, jer mi je želja nešto vratiti zajednici iz koje sam potekla, rekla je Bokanović jutros okupljenim novinarima.

Što se tiče klupske budućnosti, ona je zacrtana u nekoliko etapa. U roku od 30 dana napravit će analizu sustava, poslovnog, sportskog, infrastrukturnih uvjeta i odnosa s javnošću te potom izraditi plan i program za donošenje strateškog okvira. Sedmogodišnja strategija trebala bi biti donesena najkasnije do kraja godine, a kakva će biti umnogome ovisi o potezu Grada Zadra. 

- Imamo zainteresirane strateške partnere i sponzore, a Grad treba odlučiti u kojem bi smjeru oblikovanje trebalo ići. Po meni, on uvijek treba ostati uz klub, kako bi zaštitio temelje kluba, a to su infrastruktura i škola nogometa, rekla je Bokanović. 

Za sada postojeći stručni stožer ima podršku predsjednice, dok će njezin prethodnik Damir Knežević ostati još nekoliko mjeseci u klubu kako bi joj pomogao u prijelaznom razdoblju.

- Financijski plan je da klub bude održiv a sportski da izbori nastup najmanje u trećoj jedinstvenoj ligi. Dugoročni cilj je naravno igranje svih kategorija u najvišem rangu natjecanja, kaže Bokanović.

Istaknula je i kako je stanje u klubu puno zdravije nego se stječe dojam u javnosti te će jedan od ciljeva biti izgradnja ugleda i reputacije kako bi on bio na ponos svih žitelja grada. Što se tiče trenutačnog financijskog stanja ono je dobro i nema dugovanja prema radnoj zajednici.