NOVO

KK Zadar poslao je novo priopćenje kojim je promijenio ranije poslanu odluku o maksimalno dopuštenom broju od 100 posjetitelja na utakmici protiv Krke.

- Za utakmice će od ovog susreta vrijediti odluka o ograničavanju broja gledatelja na 20% kapaciteta koji tribina može primiti. Svi gledatelji obavezno trebaju imati COVID potvrdu, negativan PCR/BAT test ili potvrdu o preboljenju!

Tribine obiteljskog VIP-a ispod oba koša neće biti u prodaji do daljnjeg radi popunjenog broja dozvoljenih mjesta godišnjim kartama. Isti razlog stopira i prodaju karta za zlatni VIP, izvijestili su iz KK Zadar.

RANIJE

Košarkaši Zadra nakon 18 dana bez utakmice, zbog utakmica odgođenih uslijed problema s virusom COVID-19, u petak na Višnjiku u Krešinom domu od 18 sati dočekuju ekipu Krke Novo Mesto. Nakon stanke Zadar će imati težak raspored jer samo dan nakon susreta s Krkom dočekuje Šibenku, a već u ponedjeljak momci putuju put Pule gdje će odigrati susret osmine finala Kupa Krešimir Ćosić.

Kako će se za ova tri meča pripremiti Zadrani i koliko je tragova na ekipu ostavila zaraza ostaje nam za vidjeti. Nominalno najtežu i najbitniju utakmicu, onu s Krkom, najavili su trener Vladimir Anzulović i Aleksandar Bursać.

- Kao i naša ekipa, Krka je bila u izolaciji i sigurno je upitno u kakvoj će formi obje ekipe nastupiti. Bez obzira na niz poraza, Krka je odigrala dvije stvarno dobre utakmice protiv Crvene Zvezde i Cedevite Olimpije, koje su tijesno izgubili. Trener Damjanović ih dobro vodi cijelu sezonu, a sigurno posjeduju i individualnu kvalitetu u čemu prednjači Rok Stipčević. Ako obavimo dobar posao u obrani na njemu zadatak će sigurno biti nešto lakši no ne treba podcijeniti niti ostale iskusne igrače kao što su Luka i Miha Lapornik i centarsku liniju koja nam je u prvoj utakmici stvarala ogromne probleme u skoku. Čeka nas teška utakmica i nadam se da ćemo uspjeti izvući maksimum iz stanja u kojem jesmo, najavljuje Anzulović.

Aleksandar Bursać kaže kako momčad daje sve od sebe kako bi se nakon stanke što prije vratila u formu.

- Imali smo dovoljno vremena da se spremimo i smatram da ukoliko održimo naš fokus i nastavimo kontinuitet igara koji smo imali u periodu prije ove pauze, pobjeda ne bi trebala izostati, kaže Bursać.

Za utakmice će od ovog susreta vrijediti i odluka o ograničavanju broja gledatelja na najviše 100 osoba koje obavezno trebaju imati COVID potvrdu, negativan PCR/BAT test ili potvrdu o preboljenju. BAT test se može obaviti na lokacijama zdravstvene ustanove Pupillam (Poluotok kod caffe bara Riva i na Boriku kod hotela Marinko) od 16 do 18 sati na dan utakmice. Sve osobe koje će boraviti u dvorani za vrijeme utakmice obvezno moraju nositi zaštitne maske.