Donedavni predsjednik KK Diadora Tomislav Kabić novi je tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije.

Odluku je jednoglasno donio Izvršni odbor KSZŽ na sjednici na kojoj je sudjelovalo devet članova (Marija Mazija, Željko Predovan, Dan Marinović, Božo Škara, Jurica Spahija, Damir Burčul, Željko Žilavec, Marin Vrsaljko i Tomislav Kabić koji je izuzet s glasovanja radi sudjelovanja u izboru) te Milan Čanković kao zapisničar. Upravo Čankovića koji je otišao u mirovinu na dužnosti tajnika je naslijedio Kabić, piše Sport023.

- Drago mi je da su izbori prošli demokratskom tonu. Zahvalio bih i drugom kandidatu Vedranu Frakinu te Milanu Čankoviću, koji je dugi niz godina vodio ovaj Savez i sada odlazi u zasluženu mirovinu. Intencija će mi biti što više Savez približiti javnosti i u sam njegov rad uključiti što više dionika. Svi su dobrodošli i vjerujem da zajedničkim snagama možemo napraviti dobar posao, istaknuo je Kabić.

Ostala četiri člana IO (Boris Skroće, Hrvoje Perinčić, Vedran Jadrijev i Andrija Keran) opravdano su izostali zbog mjera samoizolacije.

Tomislav Kabić je donedavno bio predsjednik KK Diadora. Uoči imenovanja na ovo mjesto održana je redovna skupština kluba, na kojoj se Kabić nije kandidirao za novi mandat. Za predsjednika Entuzijasta izabran je Tomislav Troskot, za dopredsjednika Ivica Dokoza i za tajnika Niko Marin. Upravni odbor čine (uz predsjednika, dopredsjednika i tajnika): Marko Lukačić, Hrvoje Ćuška, Donat Vidov i Josip Vučetić. Nadzorni odbor čine: Kristijan Luburić (EvoluTIo & VenITure), Andrija Vujić (Zadruga d.o.o.), Željko Šolaja (Pluggi), Denis Vrkić (Euroherc) i Ivan Dell Orco (DiMaris).