Nekadašnji mladi reprezentativac i član udarne postave Luka Begonja napustio je HNK Zadar. Kako je danas izvijestio klub sa Stanova, Josip Majić, Luka Begonja i Luka Zdrilić više nisu igrači Zadra. O odlasku Majića i Zdrilića, kao i Vlatka Blaževića, izvijestili smo nedavno, a već tada govorilo se o mogućnosti da klub napusti i Begonja. Ipak, tu informaciju predsjednica kluba Iva Bokanović nije nam mogla potvrditi.

Begonja je preselio u redove Zadrovog konkurenta u 3. HNL Jug, Hrvatski vitez Posedarje, potvrđeno je i na Facebook stranici ovog kluba.

- Prvi razlog moga dolaska u Posedarje je taj što poznajem većinu igrača s kojima sam dijelio svlačionicu. Poznajem trenera Vjerana (Simunića), za njega sam do sada čuo samo najbolje. Odmah po dolasku primijetio sam da u Posedarju vlada jedno zajedništvo i odlična atmosfera. Ovim putem želim poručiti navijačima da sam došao da se borimo za sam vrh tablice, rekao je Begonja nakon potpisa.

Begonja je nastupao za NK Zadar, NK Lokomotivu, NK Sesvete, NK Široki Brijeg, HNK Zadar te za sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije, u kojima su mu suigrači bili Marko Livaja, Šime Vrsaljko, Marko Pjaca,a izbornik Niko Kovač.

Nakon prvog dijela sezone HV Posedarje je na drugom mjestu s 32 boda, s velikim ambicijama da izbori jedinstvenu treću, a možda čak i Drugu ligu. Iako je to ambicija i zadarskog kluba, on je trenutačno na 10. mjestu s 24 osvojena boda.

Roko Jurić u suprotnom smjeru od Begonje
Begonja je otišao u HV Posedarje, a u suprotnom smjeru otišao je Roko Jurić. On je u dosadašnjoj karijeri igrao za NK Zadar, HNK Velebit Benkovac, HNK Primorac Biograd i NK HV Posedarje.