Proteklog vikenda je na Grobniku službeno otvorena sezona auto utrka za 2022. sezonu. U sklopu Twingo Endurance kupa na poziv Nike Pulića nastupio je i naš leteći Zadranin, Davor Sertić.

- U petak mi je zazvonio mobitel a s druge strane je bio Niko, u potrazi za vozačem jer jer mu je zbog zdravstvenih problema jedan vozač morao iznenada otkazati nastup. Nisam puno oklijevao, ne događa se svaki dan da trostruki europski prvak u brdskim natjecanjima zove na utrku, kaže Sertić.

Nastupio je u endurance utrci "Twingo Winter kup 4h Grobnika" gdje je u timu sa Nikom Pulićem, Sinišom Baksom i mladom nadom Stefani Mogorović vozio natjecateljsko vozilo Renault Twingo. U subotu tokom kvalifikacija su imali problema sa bolidom te su bili 7 sekundi sporiji od najbržeg vozača, zbog čega su nedjeljnju utrku startali tek s 13. pozicije.

- U nedjelju, neposredno prije starta, Niko se nije osjećao najbolje te je u zadnji tren morao preskočiti prvi ekipni stint. On je trebao startati utrku i mudro izbjeći sudare, dodire i probati osvojiti poneku poziciju. Sad je ta odgovornost pala na mene. Na startu sam napredovao jednu poziciju, izbjegavao bliske susrete i borbe po stazi jer je trebalo izdržati na stazi četiri sata. Do kraja utrke smo se Siniša, Stefani i ja izmjenjivali u trkaćem sjedalu a Niko nas je pratio sa zida boksa i davao nam savjete, dirigirao izmjene vozača, odrađivanje bokseva...

Davor je u Nikinom timu "Jaškapack" na kraju osvojio 8. mjesto nakon što su startali kao niski 13.

- Rezultat na papiru možda ne djeluje kao nešto posebno ali ovo nam je svima bio 1. nastup u nekakvoj endurance utrci. Ono što mene posebno veseli je da sam u promjenjivim uvjetima bio među najbržima na stazi. Redao sam brze, konzinstentne krugove i vozio praktički bez greške što je za jednog vozača kružnih utrka jako veliki zadatak.

Sljedeći nastup Davora Sertića za volanom njegove Honde Civic Type R se očekuje u Mađarskoj 8. travnja na mitskom Hungaroringu, gdje su vozili Senna, Schumacher, Hamilton i Verstappen. Službeni start sezone bit će u Zadru, 27. ožujka, na sjevernom parkingu Višnjika, gdje će održati utrke na kronometar. Oni koji žele sudjelovati u utrci mogu detalje potražiti na Facebook stranici "Automobilistički klub RTZ".