Košarkaši Sveučilišta u Zadru su sa dvije pobjede na poluzavršnici studentskog prvenstva Hrvatske UniSport HR u dvorani Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik u Zadru, izborili plasman na završnicu UniSport Finals koja će biti održana u lipnju u Poreču. Na Final fouru sudjelovat će četiri najbolje studentske košarkaške momčadi iz Hrvatske.

U prvoj utakmici ostvarena je pobjeda protiv Sveučilišta u Splitu rezultatom 70:55. Odličnu utakmicu odigrali su Roko Erslan i Dominik Zelanto koji su zabili 21 koš te Tomislav Buljan, koji je dominirao u skoku pod oba obruča i ubacio 17 koševa. U drugoj utakmici ostvarena je pobjeda protiv ekipe Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru rezultatom 69:39. Ista trojka je postigla najviše koševa, Buljan 17, Erslan 13 i Zelanto 11.

Ovo je je još jedan uspjeh košarkaša Sveučilišta u Zadru u posljednjih osam mjeseci, jer su nakon bronce osvojene na završnici u Splitu osvojili zlato na međunarodnom košarkaškom turniru "EU-CONEXUS University Sport Games" te srebro u Rimu na jednom od najvećih svjetskih turnira pod nazivom "6th World InterUniversities Championships.

Sastav ekipe Sveučilišta u Zadru: Roko Erslan, Tomislav Buljan, Gabrijel Majica, Dino Ninčević, Dominik Zelanto, Niko Manojlović, Pave Dunatov, Luka Smoljan, Karlo Kovačević, Duje Mavra, David Begić, Antonio Jurjević. Trener: Tonći Jerak.