U programu Radija 057 Davor i Prte još jednom su ugostili starog znanca - Šimu Vrsaljka. Zadnji put čuli su se u vrijeme lockdowna, a ovog puta nisu ga zvali zbog rata u Ukrajini, nego zbog izvrsnih igara koje ponovno pruža u dresu Atletico Madrida. Imao je zapaženu ulogu u utakmici s Manchester Unitedom, bio je i blizu postizanja pogotka, ali je lopta završila na stativi.

- Iskreno, nisam imao pojma što se događa, jer me njihov igrač opalio u mali mozak, pet-šest minuta mi se mantalo, nisam znao što se dogodilo, ali sam po reakciji publike vidio da nije gol.

Između ova dva razgovora svašta se dogodilo u Vrsaljkovom životu. Prošao je četiri operacije, imao infekciju zbog koje je skoro izgubio nogu, a i jednu relativno lošiju epizodu s reprezentacijom na Euru, nakon čega se više nije vraćao u reprezentaciju. Kako Šime gleda na ovo razdoblje.

- Stvari se stalno mijenjaju, idu nagore ili nabolje, a eto ja sam prije tog Eura prošao tri operacije, bio bez prave igre tri mjeseca. Razmišljam naravno o reprezentaciji skoro svaki dan, vidim se opet u tom dresu i ako sam bio spreman igrati u takvim trenucima, normalno da sam na dispoziciji i sada kada sam ponovno potpuno spreman, kaže Vrsaljko.

"Najseksi brko Hrvatske", kako mu je tepao Prte, otkrio je i zanimljive stvari iz svlačionice. Očekivano, trener Diego Simenone "Cholo" vrlo je emotivan u svlačionici, kao i na terenu.

- Kroz karijeru sam i inače imao temperamentne trenere, on je kapetan svih njih. Emocija, presing, nervoza, želja, sve u jednom, ali to je ovaj klub, to je ono što navijačima predstavlja Atletico Madrid, a tu i ja pripadam, svi igrači koji su i birani prema tim kriterijima, kaže Vrsaljko. Za razliku od njega, Luis Suarez je privatno čista suprotnost "luđaku" koji izađe na teren, pristupačan čovjek s kojim se o svemu može pričati.

Vjeruje kako će momčad uspjeti sačuvati poziciji među četiri najbolje, koje vode u Champions League, da će Hrvatska s generacijom nogometaša koje dolaze imati što pokazati na Svjetskom prvenstvu i u sljedećim godinama, a osvrnuo se i na prognozu svojih prijatelja iz kafića Tranquilo, koji kažu da će Hajduk ove godine biti prvak.

- Mislim da će biti neizvjesno do zadnjeg kola. Hajduk nikad nije imao veće ambicije i jače ljude izvan nogometnog terena, euforija je ogromna, ali to će biti i ogroman teret momčadi. S druge strane imate Dinamo koji doma pobijedi Sevillu, Osijek i Rijeka su jako dobri, bit će neizvjesno.

I za kraj, riječ o ratu u Ukrajini.

- Ajme majko! Tragedija tog naroda i cijeloga svijeta. Nadam se da će sve brzo završiti.