Za desetak dana, točnije 20. ožujka, u Petrčanima će početi drugo izdanje ATP Challengera koji će se pod nazivom Falkensteiner Punta Skala - Zadar Open igrati za nagradni fond od 44.820 eura. Bit će to prvo natjecanje iz ovogodišnje serije profesionalnih turnira u Hrvatskoj (Croatian Tennis Pro Tournaments), a popis prijavljenih tenisača otkrio je da će biti još jači nego prošle sezone, koji je također održan u Falkensteiner resortu Punta Skala.

Od hrvatskih igrača pravo na izravan ulazak u glavni turnir je temeljem plasmana na ATP listi izborio Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić. Duje Ajduković je prema prvom popisu za malo izvan glavnog turnira, ali bi i on mogao ostvariti izravan ulazak izostanu li igrači sa statusom "posebnih iznimki". Ako se to ipak ne dogodi, 21-godišnji Duje će, kao jedan od najprespektivnijih hrvatskih tenisača, dobiti pozivnicu.

Direktoru turnira Toniju Dujmenoviću na raspolaganju su ukupno tri pozivnice za glavni turnir, koje će dodijeliti u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, suorganizatorom Falkensteiner Punta Skala - Zadar Opena. Kome će pripasti bit će objavljeno tijekom sljedećih nekoliko dana.

Od igrača iz inozemstva koji su se prijavili za turnir svakako je najzvučnije ime Čeh Jiří Veselý, koji je prije desetak dana na jakom ATP turniru u Dubaiju došao do finala, svladavši među ostalima Novaka Đokovića, Marina Čilića i Denisa Shapovalova. Upravo je pobjeda češkog tenisača nad Đokovićem omogućila Rusu Daniilu Medvedjevu da preuzme prvo mjesto na ATP listi.

Prema sadašnjoj situaciji, Veselý (74. na rang listi) bi trebao biti prvi nositelj, ispred sunarodnjaka Jiříja Lehečke, koji je također član društva stotinu vodećih igrača svijeta (94.).