Košarkašima Zadra danas je isplaćena zaostala plaća te prema njima više nema zaostalih obveza. Direktor Željko Žilavec kaže kako su plaće isplaćene iz vlastitih sredstava, odnosno od onoga što je klub zaradio.

- Ne poričem da je bilo razgovora s igračima, da se među njih uvukao nemir, ali to bilo više odraz istupa pojedinih članova Nadzornog odbora nego stvarne situacije. Igračima sam dao jamstvo da ćemo plaće riješiti, ispunio sam to i sada se mogu posvetiti isključivo košarci, kaže Žilavec.

Kaže kako mu ni danas nije jasno zašto su članovi Nadzornog odbora, ujedno vijećnici, s dnevnog reda skinuli točku o kreditu od 3,7 milijuna kuna kojim bi se premostili problemi u trenutačnoj likvidnosti, koju su sami uputili Gradskom vijeću.

- U tom zaključku NO nigdje se ne spominje revizija kao uvjet za kredit. Revizija je stala jer su spominjali trošak od 25 tisuća kuna, a onda su poslali prijedlog splitske revizorske tvrtke od preko 100 tisuća, dodaje Žilavec.

Nadzornici su upoznati s razlogom dizanja kredita - neisplatom ugovora najvećeg lanjskog sponzora. Samo tim iznosom pokriva se većina kredita. Nije isključeno da će se uplata realizirati, pa za kreditom ne bi bilo potrebe.

Što se tiče predstečajne nagodbe i prijetnje od dodatnih 5 milijuna kuna troška, kaže kako to ne znači da istekom roka ide naplata, nego se otvara mogućnost ovrha, s čime se i ranije živjelo. Dio tih obveza također se trebao pokriti neodobrenim kreditom.

- Kad završi sezona Nadzorni odbor morat će se odrediti što sljedeće godine. Ako budu ustrajali na tome da neće biti rebalansa, onda ćemo se morati osloniti isključivo na domaće igrače, što znači da derbiji neće biti s Cibonom, nego Šibenkom ili Alkarom. ABA liga također ne bi imala smisla, jer bismo bili "kanta za napucavanje". Bolje ne igrati nego gubiti 60 razlike. Ako se bude išlo u smanjenje proračunskih davanja u cilju ozdravljenja košarke, i to je prihvatljivo, ali onda Nadzorni odbor mora stati iza te odluke.

- U zadnje četiri godine podigli smo rad na svim razinama, a u ovoj sezoni nikad ranije, najvjerojatnije, osigurali ostanak u ABA ligi i s prvog mjesta krenuli u Ligu za prvaka i obranu naslova. Želi li se zadržati ta razina, morat će se rebalansom naći sredstva kao prošlih godina, a mi ćemo kredit, ako se realizira, vratiti, zaključuje Žilavec.