Frane Ninčević jedini je od hrvatskih tenisača prošao prvo kolo kvalifikacija za Falkensteiner Punta Skala - Zadar Open, profesionalni turnir iz serije ATP Challengera, koji će se tijekom sljedećih sedam dana igrati u Petrčanima za nagradni fond od 44.820 eura.

Naš 22-godišnje tenisač je sa 6:4, 7:5 svladao Talijana Francesca Fortija, u napetom meču u kojem je posebno neizvjesno bilo u završnici druge dionice. Frane je servirao za meč pri vodstvu 5:4, tu priliku propustio, no sljedeću, kad je servirao kod 6:5, pretvorio je u pobjedu.

Za prolazak u glavni turnir treba mu još jedna pobjeda u ponedjeljak, a ako u tome uspije, bit će to druga sezona da nastupa u glavnom turniru ovog natjecanja: lani je dobio pozivnicu te u prvom kolu svladao jednog od najboljih juniora svijeta, Milija Poljička. Suparnik u odlučujućem kolu kvalifikacija bit će mu Španjolac Carlos Sánchez Jover.

Osim završnice kvalifikacija, u ponedjeljak je na rasporedu i početak glavnog turnira, a u akciji će biti trojica hrvatskih tenisača. Nino Serdarušić će na središnjem igralištu s početkom ne prije 13 sati za suparnika imati Talijana Cobollija, a u isto vrijeme na igralištu broj 2 Dino Prižmić bi trebao započeti meč protiv Uzbekistanca Istomina. Nakon Serdarušića, također na središnjem igralištu, Duje Ajduković će igrati protiv prvog nositelja, Talijana Magera.

Rezultati prvog kola kvalifikacija hrvatskih tenisača: Juan Pablo Paz (Arg) - Alen Rogić-Hadžalić (Hrv) 6:1, 6:3, Daniel Michalski (Polj) - Josip Šimundža (Hrv) 6:2, 6:1, Matteo Arnaldi (Ita) - Božo Barun (Hrv) 6:3, 7:5, Ergi Kirkin (Tur) - Admir Kalender (Hrv) 6:3, 6:1, Frane Ninčević (Hrv) - Francecso Forti (Ita) 6:4, 7:5.