Nakon obavljenih razgovora potpisani su ugovori za voditelja marketinga i sportskog direktora u 13:00 sati. Zvonimir Ridl novi je sportski direktor košarkaškog kluba Zadar, a Toni Jeričević voditelj marketinga i odnosa s javnošću, izvijestili su iz kluba.

Iz kluba su priopćili kako je u izrazito teškom i zahtjevnom procesu odabira najboljeg kandidata za poziciju sportskog direktora i voditelja marketinga direktor KK Zadar, direktor Željko Žilavec iskoristio svoje pravo da po statutu donese konačnu odluku po pitanju ove dvije izrazito zahtjevne pozicije. Oko pozicije voditelja marketinga i odnosa s javnošću odluka je bila usuglašena s članovima Nadzornog odbora i ovime je potvrđena u javnosti. U većoj konkurenciji za sportskog direktora Žilavec se odlučio za kandidata Zvonimira Ridla koji ima značajno profesionalno košarkaško iskustvo i ono najbitnije, prijašnje iskustvo kao skaut i agent u zastupanju igrača.

Zvonimir Ridl je bivši profesionalni košarkaš koji je pet sezona proveo igrajući za KK Zadar. Osim Zadra, igrao je i za druge poznate hrvatske klubove kao što su Split, Slavonski Brod, Darda i Osijek 2006. U svojoj profesionalnoj košarkaškoj karijeri iza sebe ima i značajno međunarodno igračko iskustvo igrajući za poljski Czarni Slupsk, mađarski Debrecen, češki Novy Jicin, nizozemski Amsterdam, mađarski Ase Stomeromu i češki Brno i Debrecen. Posljednjih deset godina radio je kao profesionalni sportski agent i menadžer vlastite agencije Ridl Basketball Agency. Njegovo košarkaško iskustvo bit će od neprocjenjive vrijednosti za košarkaški klub Zadar.

- Ponosan sam što sam izabran za novog sportskog direktora i što sam postao dio tima KK Zadar. Namjeravam dati maksimum i dobrim rezultatima rada opravdati ukazano mi povjerenje. Siguran sam da ću svaki atom snage uložiti u prosperitet kluba koji u mom srcu kao bivšem igraču ima posebno mjesto i vratiti mu zasluge koje svakako ima u usponu moje karijere, kazao je Ridl.

Toni Jeričević je bivši košarkaš mlađih generacija KK Zadar. Osvojio je pretkadetsko prvenstvo Hrvatske pod vodstvom Uče Pulanića. Kasnije je igrao I u mladoj košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske pod vodstvom Ivice Skelina nakon čega odlazi na studij u SAD koji uspješno i završava iz područja marketinga i menadžmenta. Asistirao je na brojnim sportskim i zabavnim manifestacijama, posjeduje i konkretno službeno iskustvo kao direktor i voditelj marketinga u dvije tvrtke. Posljednjih godina vodio je svoju tvrtku u domeni edukacija i marketinga sa zamjetnim rezultatima. Od prijašnjih iskustava također se mogu izdvojiti i povremene uloge kao novinar i televizijski voditelj što će mu dodatno pomoći u obavljanju ovog izazovnog posla.

- Ima li veće časti? U svom gradu, u svom domu, nakon svih putovanja „vratilo se dite materi" - u hram košarke. Moja nadanja su da će ovo poglavlje potrajati sve dok naš san ne postane stvarnost, ali opet sam i realist pa znam u što se upuštam i koliko izazova me čeka. Poželite mi samo mrvicu sreće i puno dobrih odluka. Ne mogu garantirati ništa materijalno i opipljivo, ali mogu garantirati da ću dati sve od sebe da zajedno vratimo sjaj ovom simbolu grada Zadra. Hvala vam od srca na podršci i pozitivnoj „vibri" koju ste stvorili oko moje kandidature. Sve je to bitno i sve se to računa. A sad, ajmo takve dobre vibracije širiti i dalje. „Nema predaje ovo srce to ne priznaje!", napisao je Jeričević na Facebooku.

U svom osvrtu na odabir novih članova tima KK Zadar Žilavec je izjavio sljedeće: 

- Cilj mi je bio odabrati stručne i neutralne ljude koji će se moći fokusirati samo na košarku i interese kluba.