Proljeće je na horizontu, a ovčica Emili najavljuje dugo očekivanu utrku Island Pag Trail koja će se 30. travnja 2022. godine održati u Kolanu na Otoku Pagu.

Turistička zajednica Općine Kolan ove je godine pripremila tri uzbudljive i zanimljive rute za sve posjetitelje željne adrenalina i dobre zabave.

Start Blue i Green utrke je u subotu, 30. travnja u 10 sati u centru Kolana, a prijavljeni sudionici moći će se natjecati u jednoj od tri kategorije, odnosno utrke:

Blue - 11 km (ukupni uspon +320m)

Ova ruta je pogodna i za početnike, ali i za iskusnije trkače. Staza počinje i završava u Kolanu. Nakon uspona do Sv. Vida, staza se spušta i nastavlja kroz pašnjake sve do Kolana. Sa Svetog Vida, najviše točke otoka Paga, pruža se predivan pogled na Velebit i okolne otoke. Na ovoj ruti bit će postavljena jedna okrijepna stanica, a predviđeno trajanje i završetak utrke je 3 sata.

Green - 24 km (ukupni uspon +570m)

Najduža ruta zahtijeva i višu razinu fizičke spremnosti, ali nije tehnički zahtjevna. Kao i ostale dvije, staza Green počinje i završava u Kolanu. Nakon uspona do Sv. Vida, staza se spušta do mjesta Šimuni i ACI marine te nastavlja preko Mandri do uvale Girenica od kuda se trkači kroz Kolanjsko polje, Ornitološki rezervat Kolanjsko blato i plažu Rogoza vraćaju prema cilju. Na ovoj ruti bit će postavljene tri okrijepne stanice, a predviđeno trajanje i završetak utrke je 5 sati.

Organizatori su mislili i na najmlađe sudionike te su za njih pripremili dječju utrku, a za svu djecu koja budu sudjelovala predviđeni su i poklon paketi sponzora nakon utrke.

Mini Emili - 1,8 km (ukupni uspon +30m)

Najkraća i najlakša ruta Mini Emili starta u 13 sati i pogodna je za djecu i početnike te savršen izbor za sve koji bi radije sudjelovali na ležerniji način, uživajući u utrci i/ili laganoj šetnji kroz Kolanjsko polje. Vremenski limit za završetak utrke je 35 minuta.

Na sve tri stanice za osvježenje nudit će se slatki i slani zalogaji (paški sir i štrudla od skute), uz voće, vodu i sok (ISO napitak), a tijekom i nakon utrke sudionike očekuje zabavni program uz DJ-a i dodjela nagrada. Nagrade sponzora i pobjedničke medalje, ukupno 12, osigurane su za pobjednike za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

Turistička zajednica Općine Kolan pripremila je i nagradni natječaj putem Facebook društvene mreže koji će započet 11. travnja 2022. godine, a nagrade su tri startnine za utrku za po jednu osobu, odnosno besplatna startnina za izabranu dionicu utrke Green ili Blue.

Na utrku se možete prijaviti online putem Stotinke.hr, a svi koji uplate startninu (za Blue: 140,00 Kn i Green 170,00 Kn) i prijave se do 10. travnja u 12 sati dobivaju majicu i „finišersku" medalju. Startnina za utrku Mini Emili iznosi 20,00 Kn. U startninu je uključena organizacija utrke, natjecateljski paket, osvježenje na okrijepnim stanicama, ručak nakon utrke, dežurstvo HGSS-a, osiguranje na utrci, nagrade za pobjednike te originalne pobjedničke medalje.

Prijave se zatvaraju 27. travnja 2022., a na sam dan utrke neće biti moguće. Dodatne informacije, uvjeti utrke i pravila nagradnog natječaja mogu se pronaći na službenoj stranici utrke Island Pag Trail ili Facebook stranici.