Dio krivnje za loše stanje u KK Zadar nadzornici Ante Rubeša i Enio Meštrović na konferenciji za medije našli su u "maćehinskom odnosu" Višnjika, kojemu klub godišnje za najam dvorane plaća 2,5 milijuna kuna. Rubeša je otišao toliko daleko da je ŠC Višnjik nazvao "parazitom u tijelu KK Zadar", dok je Meštrović kao rješenje ponudio mogućnost da se mlađi uzrasti presele u Jazine, seniorska momčad u pomoćnu dvoranu, a samo bi se zadnji šuterski treninzi i same utakmice igrale u velikoj dvorani.

- Nakon niza mailova s direktorom Denisom Karlovićem došao sam do saznanja da je bivši sportski direktor Branimir Longin tražio da veliku dvoranu ima na raspolaganju 24 sata, čak i ljeti kada nema utakmica i treninga. Mjesečno je najam velike dvorane 84 tisuće kuna plus PDV, najam malih dvorana je također stotinjak tisuća kuna, tako da dolazimo do brojke od oko 2,4 milijuna kuna godišnje.

Direktor Karlović potvrdio nam je cjenik koji su nadzornici i gradski vijećnici naveli, ali trošak korištenja dvorane za KK Zadar je daleko manji. U prvom redu, tu je stavka PDV-a, kojega je ŠC Višnjik kao obveznik dužan navoditi u računima, ali se PDV onda koristi kao odbitak. Što se tiče dvorana za mlade uzraste, njih KK Zadar ne plaća ni kune.

- Trošak korištenja dvorana za potrebe mladih uzrasta KK Zadar je 1.040.000 kuna + PDV. Naglašavam da korištenje dvorana za potrebe uzrasta KK Zadar financira Grad Zadar putem cesija, slijedom čega KK Zadar nema nikakav trošak s te osnove, navodi Karlović.

Mjesečni račun korištenja centralne dvorane iznosi 84,950 kuna + PDV, što na godišnjoj razini iznosi 1.019.400 kuna plus (naknadno vraćeni) PDV. Međutim, unutar tog iznosa su troškovi koje na sebe preuzima ŠC Višnjik.

- Organizator utakmica jest KK Zadar, ali troškovi organizacije utakmica i nabave opreme za potrebu odigravanja utakmica koje igra KK Zadar u 2021. iznosili su oko 600 tisuća kuna, navodi Karlović.

Kada se na kraju skine PDV, trošak za mlađe uzraste koji financira Športska zajednica a ne KK Zadar, oprema i plaćanje zaštitara, ostaje trošak od 400-tinjak tisuća kuna za treninge i igranje utakmica. Puno manje od 2,5 milijuna, koliko je navedeno na presici.