Povodom uskršnjih blagdana u ponedjeljak je u Lišanima organiziran seoski varoški turnir.

Turnir se organizirao u malom nogometu, balotama, potezanju konopa, bacanju kamena s ramena i kartama. Pred prepunim tribinama školskog malonogometnog igrališta, mještani Lišana uživali u žestokom nadmetanju u svim disciplinama svojih ekipa. U finalu malog nogometa djeca i seniori prikazali su odličan nogomet. Zanimlivo je da su u obje kategorije malog nogometa, ekipe Podmišljena podignuli pobjedničke pehare i oduševili svoje mnogobrojne navijače. 

U dječjem finalu briljirao je Ivano Šimunac koji je postigavši dva gola bio nerješiva zagonetka za obranu Glavice. U finalu seniora utakmica je bila uzbudljiva i neizvjesna do zadnjeg sučevog zvižduka. U prvih pet minuta utakmice postignuta su dva gola. Podmišljen je već u trećoj minuti preko Anđela Šimunca poveo 1:0, ali slavlje Podmišljena kratko je trajalo jer je iz brze kontre Marin Dević-Buble brzo je poravnao na 1:1. Nakon toga, Podmišljen nastavlja sa žestokim napadima i Marko Nimac pogađa gol nemoćnog Luke Nimca za 2:1 s kojim se rezultatom otišlo na odmor. Trubanj od prve minute drugog poluvremena žestoko kreće u brzo poravnanje rezultata, ali Podmišljen iz kontre postiže gol za 3:1. Do kraja utakmice Trubanj je smanjio na 3:2 uz par prigodnih prilika, no Podmišljen je uspio sačuvati rezultat za konačnu pobjedu. Nakon završetka utakmice nastalo je veliko slavlje igrača i navijača pobjedničke ekipe.

- Ovaj naš varoški turnir pokazao je koliko svim ljudima nedostaje druženja, veselja i pjesme nakon epidemije koronavirusa. Koristim priliku da se od srca zahvalim svim mještanima Lišana i našim mnogobrojnim obrtnicima koji su dali znatna financijska sredstva, kao i organizatorima turnira - mladeži Lišana, kazao je Zvonimir Mijić, načelnik Općine Lišane.

Poznati lišanski kuhari Marko Žilić i Ive Nimac - Truman skuhali su 100 kg veprovine i oduševili sve nazočne mještane svojim kulinarskim umijećem. Do kasnih noćnih sati orila se pjesma muških pučkih pjevača „Oj, Lišane selo najmilije u tebi se i žanje i sije„.