Šibenka je u sedmom kolu Lige za ostanak na domaćem terenu svladala Sonik Puntamiku rezultatom 91-71, javlja Basketball.hr.

Slatka je to osveta Milačićevih momaka za neočekivan poraz u Jazinama prije nešto manje od mjesec dana. Dobro otvaranje Narančastih je bilo na krilima iznimno raspoloženih Patrika Jambrovića i Pave Paića, koji su ubacili uvodnih 13 poena za domaću momčad. Kad je Adnan Arslanagić to podebljao tricom za prvu dvoznamenkastu prednost (16-5), činilo se da će Puntamičani doživjeti težak poraz. No, Roko Jurlina je uspio smiriti svoje igrače na minuti odmora, sredinom druge četvrtine prelaze u kratkotrajno vodstvo (29-30), nakon čega domaći preko Bruna Rebića i Devona Thomasa rade seriju 7-0, a do poluvremena održavaju prednost od dva posjeda (41-36).

Energija, volja na ofanzivnom skoku i rotiranje u obrani donose ploda, pa Šibenka u 26. minuti odlazi po prvi put na +15 (54-39). Narančasti su u posljednjih šest i pol minuta dopustili Zadranima svega šest poena, te je razlika rasla do konačnih +20 (91-71).

Ključni momenti pobjede Šibenke su svakako bili u borbenosti (čak 59 skokova, 19 napadačkih) i balansiranom napadu. Kod Puntamike još jednom najraspoloženiji Emilio Banić (19 poena), dok su po 10 dodali Marić, Šarlija i Palčić.