Nogometni klub Zara bio je jučer na velikom nogometnom igralištu u Športskom centru Višnjik domaćin dvjema momčadima ukrajinskoga Šahtara, velikoga nogometnoga kluba čije je sjedište Donjeck. Zbog ruske vojne agresije na Ukrajinu mnogi su tamošnji sportski klubovi utočište pronašli kod prijatelja, diljem Europe, a u Splitu već neko vrijeme borave dvije Šahtarove selekcije, igrači rođeni 2008. i mlađi, te 2009. i mlađi, javlja Višnjik.hr.

- Posredstvom prijatelja i kolega iz Hajduka, koji je domaćin Šahtaru, dogovorili smo da ćemo u Zadru odigrati utakmice između momčadi dviju selekcija. Zahvaljujemo i Hajduku i Šahtaru i svima koji su pridonijeli da ove dvije utakmice budu odigrane u Višnjiku. Svojim prijateljima iz Šahtara želimo brzi povratak u domovinu - kazao je Niko Matković, šef struke u NK Zara.

Organizaciji dviju utakmica i boravka igrača i struke Šahtara u Zadru pridonio je i Tomislav Rogić Tumba, trener vratara, nekad i u Šahtaru, u vrijeme legendarnoga Mircee Lucescoga.

- U Zadru sam i rado sam pomogao, za Šahtar me vežu lijepa sjećanja - kazao je Tomislav Rogić Tumba.

Stručni stožer Šahtara predvodio je Edgar Cardoso, šef svih klupskih mladih kategorija.

- Zahvaljujemo svima na organizaciji utakmica i na susretljivosti. Sretni smo što smo imali priliku doći u Zadar i igrati sa Zarom, te biti gost u gradu iz kojega je i legendarni Luka Modrić - kazao je Edgar Cardoso.