Grad Pag je po prvi puta u povijesti grada dobio je svoj Odbojkaški klub pod nazivom FORTUNA!

Novoosnovani klub nastao je iz odbojkaške sekcije Rukometnog kluba Pag koja broji preko 60 članica i članova. Navedeni broj članova sada je dio Odbojkaškog kluba FORTUNA. U članstvu ima veliki broj osnovnoškolske i srednjoškolske djece, ali osobito smo ponosni na preko 15 članica rekreativne sekcije kluba koje redovno vježbaju odbojku.

Za predsjednicu Rukometnog kluba FORTUNA izabrana je Tihana Orlić, za tajnicu Majda Reč, upravu kluba čine Tihana Orlić, Majda Reč, Antonio Pavić, Toni Galić, Marina Čemeljić i Jure Orlić. Za članove stručnog stožera kluba izabrani su: glavni trener Toni Galić, pomoćna trenerica Marina Čemeljić i trener Antonio Pavić.

- Cilj je jednostavan, promoviranje odbojke i sporta općenitu među mladima, te stvoriti zdrave i samoodržive sportske sredina u svakom pogledu. Zajedničkim trudom stvoriti naviku bavljenja sportom i plasirati timove Odbojkaškog kluba FORTUNA na natjecanja. Po planu rada za tekuću 2021. godinu i narednu 2023. godinu po prvi puta želimo predstaviti klub u županijskoj odbojkaškoj ligi. Cilj nam je pokušati ostvariti plasman za regionalna natjecanja. Uspjeli smo s rukometom kroz RK Pag stvoriti i održati izvrsnu priču i okupiti nevjerojatnu brojku od 121 člana kluba koji redovito trenira i sudjeluje u treninzima kluba. Kroz Univerzalnu školu sportova RK Pag, djeca su stekla osnove igre, a ujedno i razvila osjećaj tima, tako da se pripremaju natjecanja, navijačke pjesme i sve što čini čar sportskog rivalstva. Ponosni smo na sve naše članice i članove, te njihove uspjehe, a s nestrpljenjem očekujemo prve odbojkaške utakmice i turnire, ističu iz Uprave Odbojkaškog kluba.