Osmerac Sveučilišta u Zadru nastupio je po prvi puta na 20. izdanju naše najveće sveučilišne veslačke regate Svetog Duje u Splitu, i ostvario vrlo dobar rezultat, izborivši finale u kojem je na kraju zauzeo šesto mjesto.

U konkurenciji poznatih sveučilišta Oxford i Cambridge zadarski studenti odradili su dvije vrlo dobre utrke. Veslalo se na stazi duljine 1000 metara, a u eliminacijskoj utrci zadarski osmerac zauzeo je treće mjesto iza Sveučilišta u Oxfordu i Imperial College iz Londona i tako se plasirao u finale.

U finalnoj utrci su zauzeli šesto mjesto, što je na kraju vrlo dobar rezultat s obzirom na jačinu protivnika i malo iskustvo u ovakvim utrkama zadarskih studenata. Pobjedu je odnijela posada Oxforda ispred Sveučilišta u Splitu i Cambridgea. Četvrto mjesto pripalo je Imperial Collegeu dok je peto mjesto zauzelo Sveučilište iz Aachena u Njemačkoj.

U osmercu Sveučilišta u Zadru nastupili su Toni Jelenković, Karlo Buterin, Martin Šimičević, Pere Stipić, Leon Mikullić, Andreas Vaško, Dominik Cimera i Tonči Bezinović.
Veslački klub Jadran u suradnji sa Sportskim akademskim savezom Sveučilišta u Zadru provodi program obuke za sveučilišnu veslačku sekciju, koja okuplja studentice i studente Sveučilišta u Zadru.