Sonik Puntamika ispala je iz najjačeg košarkaškog natjecanja u Hrvatskoj, nakon što je u uzvratnoj utakmici za ostanak u HT Premijer ligi zasluženo izgubila rezultatom 78:58.

Znalo se kad su Puntamičani propustili veliko vodstvo u prvoj utakmici da će +6 biti teško braniti. U prvoj četvrtini to je još dobro izgledalo, Zadrani su čak i vodili neko vrijeme, ali je Bosco nakon 14 minuta stigao i prestigao Puntamiku (22:15). Iako su se u jednom trenutku vratili na izjednačenje, momci trenera Roka Jurline na poluvremenu su otišli s 9 poena zaostatak (40:31).

Kraj treće četvrtine Puntamičani su dočekali kao premijerligaši, na minus 5. Nisu se dugo tako osjećali, jer je nakon slobodnih bacanja Marića, nakon kojih su doši na minus 3, serijom 11:0 došao na, pokazalo se, nedostižnih +14. Gosti su se potpuno raspali, u jednom trenutku otišli na zaostatak i veći od konačnih +20 i tako se oprostili od igranja u HT Premijer ligi.

Nakon 27 minuta igre u prvoj utakmici Sonik Puntamika imala je prednost 64:40. Nitko tada ne bi dao ni kunu na šanse momčadi iz Trnskog, no oni su ovim velikim povratkom pokazali da zaslužuju igrati u društvu najboljih. Pred Puntamičanima su turbulentna imena, u kojemu su dobili novu upravu, uskoro će i formalno izgubiti dio imena nepostojećeg sponzora (Sonik) te će vrijeme pokazati hoće li smoći snage za ponovni uzlet.