Košarkaši Zadra uspješno su prošli prvi ispit u kojemu su mogli ostati bez mogućnosti obrane naslova prvaka. U Krešinom domu sinoć je pao Split, rezultatom 76:57, a nakon utakmice bilo je vidljivo kako je treneru Srđanu Heblichu i igračima pao veliki kamen sa srca.

- Čestitke momcima na dobroj utakmici, i u ovoj utakmici imali smo problema sa skokovima, imali su deset napadačkih skokova i zabijali su poene iz drugih napada. U drugom poluvremenu smo kontrolirali taj skok što se kasnije prelilo na rezultat, rekao je Heblich nakon utakmice.

Trener Splita Srđan Subotić očekivano je detektirao problem u ulasku u treću četvrtinu, u kojoj se njegova momčad dosta mučila a Zadar s nekoliko dalekometnih i bližih ubačaja otišao na zamjetniju razliku. Drugi razlog je vrlo loš šut za tricu, koja je jedna od glavnih snaga ove momčadi, od svega 18 posto.

S druge strane tu je bio još jednom visoko motivirani Justin Carter, koji društvenim mrežama povremeno podijeli nezadovoljstvo činjenicom da plaće ne dolaze redovito, ali to ne pokazuje na parketu. Utakmicu je završio s 21 poenom i 7 skokova, većinu toga dok je bilo bitno za rezultat. Nažalost, čini se da su ovo posljednje utakmice u kojima možemo uživati u igrama ovog Amerikanca i pitanje je kada će opet jedan takav „sletjeti" na Višnjik.

Malo sporije je u utakmicu ušao drugi Amerikanac Trevor Thompson, koji se na kraju ipak domogao 14 poena i 8 skokova.

- Atmosfera je bila odlična i hvala svim navijačima koji su došli. Sigurno će nam to biti potrebno i za treću utakmicu. Kao tim znali smo da je ovo utakmica biti ili ne biti, a ja osobno iako u zadnje vrijeme nisam igrao najbolje zbog problema s osobnim greškama. Fokusirao sam se kako ne bih imao tih problema, znao sam da ću početi s klupe, ali odradio sam posao da pomognem ekipi za pobjedu. Pogledat ćemo snimku, pripremiti ćemo se za novu utakmicu i nadam se da ćemo upisati pobjedu, rekao je Thomspon.

Utakmica će se najvjerojatnije igrati u petak, iako iz HKS-a još nema službene potvrde termina.