Danas počinju Final Four turniri na kojima u sve četiri kategorije (U13, U15, U17, U19) zadarka ekipa ima svoje predstavnike! 

Prvi će na parket ŠSD Boško Božić - Pepsi izaći momci iz Škole košarke Zadar koji će u 15:00 odmjeriti snage s vršnjacima iz Cedevite Junior. Nakon dječaka iz Škole košarke, na parket izlaze naši momci do 17 godina koji će prolazak u finale igrati s istim protivnikom u svojoj konkurenciji. Obje kategorije za konačan plasman igrat će u petak.

- Važno je reći da se radujemo Final Fouru koje će biti jedno novo iskustvo za ovu djecu na kraju sezone koju smo završili kao drugoplasirana momčad Prvenstva. Radili smo dobro kroz cijelu sezonu, ostvarili smo većinu postavljenih ciljeva i želimo nastaviti tim putem i dalje. Od početka sezone ističem da nemamo rezultatskog imperativa, prvenstveno smo usmjereni ka stvaranju potencijalnih prvotimaca za seniorsku košarku. Međutim, dobar rad reflektira se i na rezultat na parketu što smo sada u ovoj ligi i ostvarili. Sa kadetima smo se natjecali i na EYBL natjecanju, Drugoj muškoj ligi - Jug, a dio ekipe igrao je i u Županijskoj ligi gdje smo ostvarili zavidne rezultate, kazao je trener kadeta Mario Jeličić.

U konačnici tu je i plasman na Final Four JKL, gdje će se Zadrani susresti s ekipom Cedevite Junior.

- To je momčad sastavljena od niza potentnih mladih košarkaša. Oba puta smo pobijedili ovog protivnika, ali u seriji na jednu utakmicu to ne znači apsolutno ništa. Radujemo se nastupu i prilici da se kroz ostvarivanje zadataka u igri prezentiramo na najbolji mogući način. Želimo da djeca steknu pozitivna iskustva u ovoj priči, a za što će to biti dovoljno ostaje nam za vidjeti. Možda nije loše napomenuti da imamo mladu ekipu, pola njih i dogodine će biti kadeti, pa se nadamo da ćemo s njima uspjeti ostvariti maksimalni uspjeh, zaključuje Jeličić.

Subota donosi nove borbe za finalne susrete, od 15:00 kreću pretkadeti u svojoj namjeri za ulazak u finale, dok će juniori isto pokušati od 20:00. Obje ekipe igrati će kao i prethodne dvije, protiv Vitamina iz Zagreba. Ovisno o rezultatu koji ostvare u subotu, u nedjelju 29. svibnja igrati će za 3. ili 1. mjesto! Sve utakmice možete pratiti na HKS TV-u.

Sretno momci!