Pred momčadi Zadra utakmica je odluke u ovoj sezoni - u petak od 18sati gostuju na Gripama kod Splita u majstorici polufinala HT Premijer lige. Obje ekipe dominantnim predstavama u prve dvije utakmice imaju pologa za nadu u prolaz u veliko finale u kojem čeka zagrebačka Cibona. 

- Vidjeli smo u ove dvije utakmice što nam je stvaralo najviše problema u igri. Bit će ključno umanjiti ili potpuno anulirati njihovu dominaciju u skoku. Ako u tome uspijemo i odigramo čvrsto i agresivno u obrani, vjerujem da ćemo doći u priliku pobijediti utakmicu, kaže Srđan Helbich, trener Zadra.

Hoće li se ponoviti dominacija Splita u skoku, ili će je Zadar neutralizirati? Hoće li Zadar opet imati odličan šuterski dan, ili će Split biti nešto precizniji nego li na Višnjiku? Odgovore na sva pitanja oko sutrašnjeg susreta dobiti ćemo 40 minuta nakon podbacivanja lopte u splitskoj dvorani. P

- Svjesni smo da je ovo utakmica godine za obje ekipe. Split je najavio borbu za finale, igraju na domaćem terenu i pokušati će iskoristiti pomoć publike. Vrlo je bitno da dobro otvorimo utakmicu, odgovorimo na pritisak na vanjsku liniju, a presudno će biti kontrolirati skok. Moramo do kraja utakmice biti koncentrirani i igrati timski do kraja, zaključuje igrač Zadra Tomislav Buljan.

Prijenos ovog susreta možete pratiti na Arenasport 1 TV programu.