Chiara Jerolimov iz Teniskog kluba Zadar 08 pobjednica je Croatia Opena, juniorskog ITF turnira 3. ranga, koji se ovoga tjedna igrao u Čakovcu. Petnaestogodišnja Zadranka je u hrvatskom finalu bila uspješnija od Rije Derniković iz TK iTeam iz Velike Gorice svladavši je u dva seta - 7:5, 6:2.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj i prva pobjeda talentirane zadarske tenisačice kojoj je ovo i prvi osvojeni ITF turnir u karijeri.

- Turnir trećeg ranga sa sabom nosi i malo više bodova tako da će napredovati na ljestvici, a to znači kako će uz još malo truda hvatati nastup na Australian Openu iduće sezone. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da joj je ovo možda i najveći uspjeh do sada jer je na ovom turniru pobijedila neke jake igračice, zadovoljno je prokomentirao njezin trener Lovre Rončević.

Osvajanje turnira u Čakovcu uistinu je veliki uspjeh ove Zadranke koje je u siječnju ove godinebila 840. igračica juniorske rang liste, što joj je ujedno bio najbolji ranking karijere. Chiara se prije nastupa u Čkovcu nalazila ne 1008. poziciji, a današnja pobjeda bila joj je petnaesta uz jedanaest poraza koliko ih ima na zemljanim turnirima ITF serije, piše Sport023.

Sljedeći tjedan Chiaru očekuje nastup na novom UTR Professional Touru koji će se igrati na teniskim terenima ŠC Višnjik u Zadru