Nakon velike pobjede u trećoj utakmici polufinala HT Premijer lige, pred igračima Zadra je veliko, očekivano, finale s Cibonom. Finale se igra na tri dobivene utakmice, s tim da se prve dvije igraju u Zagrebu, sljedeće dvije u Zadru a eventualna majstorice ponovno na Ciboninom parketu.

- Nismo imali puno vremena za pripremu utakmice, za razliku od Cibone koja je polufinalni ogled završila u dvije utakmice. Domaćini su, u dobrom su ritmu, dobroj formi, a tokom cijele sezone imali su najmanje oscilacija u ritmu i formi, i neće nam biti lagano. Ukoliko uspijemo iskontrolirati njihovu tranziciju i napadački skok imati ćemo šanse i mislim da ćemo moći parirati. Sve ovisi o situaciji u kojoj ćemo mi biti nakon ovog iscrpnog polufinala. Ako se uspijemo rekuperirati, ako budemo igrali dobro u obrani kao u zadnje dvije utakmice protiv Splita mislim da ćemo imati šanse, kaže trener Srđan Heblich.

Iako su se Zadrani poprilično istrošili u tri meča sa Splićanima, i nisu imali puno vremena za pripremu ovih utakmica koji se igraju na tri pobjede, Zadar se neće tek tako predati.

- Mislim da je ključ do pobjede jednak kako u utakmici sa Splitom, kontrolirati skok. Cibona je ekipa koja voli trčati u kontru i zabijati lake poene i moramo to spriječiti dobrim skokom. Moramo razumjeti svoje zadatke, igrati fizički i mislim da ćemo s time doći u dobru poziciju da prvi odskočimo i dođemo kući s prilikom za osvojiti finale, kaže Trevor Thompson.

Na kraju se uvijek sve svede na posljednju utakmicu a uspjeh u finalnoj seriji odredit će i uspjeh ili neuspjeh momčadi u cijeloj sezoni.

- Iza nas je jedna turbulentna sezona. Bilo je dosta ozljeda, promjene trenera i igrača, ali usprkos svega uspjeli smo se plasirati u finale. Znamo što finale nosi i mislim da se ne trebamo puno obazirati na protivnika, trebamo skupiti naše redove i mislim da je jedini način da se titula osvoji taj da uđemo maksimalno fokusirani, s najvećom energijom do sada. Mislim da u tom trenutku možemo očekivati ishod pozitivan po nas. Vjerujem u moje momke i tim, siguran sam da ćemo sve to prenijeti i na parket, kaže Aleksandar Bursać.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati.