Na otoku Rabu protekli je vikend bio rezerviran za tradicionalni 14. Rapski triatlon. Po sunčanom vremenu, u subotu je održano prvo odvojeno prvenstvo Hrvatske za sve dobne skupine na sprint distanci. Nastupila su četiri predstavnika Triatlon kluba Zadar, dok je prvak Hrvatske u svojoj kategoriji M40 postao Ivan Gobin. U ukupnom poretku zauzeo je izvrsno 5. mjesto. Nastupilo je ukupno više od 130 triatlonki i triatlonaca iz Hrvatske, Italije i Austrije po vrućem i sparnom vremenu sa startom u 12:30. Drugi dan bio je rezerviran za mlađe - mini akvatlon za djecu i supersprint triatlon za kadete, juniore i štafete. Na tim utrkama nastupilo je 12 članova kluba.

U nedjelju su naši najmlađi otvorili program sa utrkama mini akvatlona. U kategoriji U9 pobjedu su odnijeli zadarski akvatlonci - Vito Gobin je nastavio tatinim stopama te je slavio ispred Matije Ivanovića. Dionicu od 50 metara plivanja i 500 metara trčanja odradili su za nešto više od 3 minute. Male Zadranke u dvostruko dužoj distanci u kategoriji U11 zauzele su dva mjesta na postolju. Mareta Štulina bila je druga, dok je Iva Kapljić osvojila treće mjesto.

Drugi dio nedjelje bio je rezerviran za supersprint distancu za kadete, juniore i štafete. Utrka je startala u 12:20 te uvjeti nisu bili niti malo lakši nego dan prije za starije natjecatelje. Luka Ivanović potvrdio je odličnu formu pred nastavak sezone pobjedom u kategoriji U15 na ovoj distanci - 375 metara plivanja, 10km bicikla i 2,5 km trčanja. Luka je u ukupnom poretku zauzeo izvrsno drugo mjesto. Ovaj triatlon je specifičan po tome što se bicikla vozi po samom centru grada te se trči po gradskoj rivi. U kategoriji U13 za djevojčice treće mjesto zauzela je Rita Kamber.

Na dječjim utrkama drugog dana natjecanja nastupilo je preko 100 natjecatelja, a na općenitom natjecanju 16 članova Triatlon kluba Zadar.