KK Sonik Puntamika prošle je sezone ispala iz HT Premijer lige te će u novoj igrati u drugom rangu natjecanja, Prvoj ligi. U završnici sezone došlo je do promjene uprave, odlaska dugogodišnjeg predsjednika Mirka Jošića i dolaska novog Mira Dundova.

Unatoč promjeni u upravi i rezultatskom neuspjehu, klub će i u novoj sezoni voditi isti stručni kadar, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora KK Sonik Puntamike. Tako će na čelu seniorskog sastava i dalje biti Roko Jurlina, juniore će trenirati njegov lanjski pomoćnik Jakov Vladović, a najmlađe kategorije biti će pod vodstvom Jakova Borčića. Jurlina i Vladović prošle su sezone klub preuzeli u nezavidnoj situaciji, nakon serije poraza i odlazaka zbog neisplate plaća, te su u takvim uvjetima izborili kvalifikacije za ostanak, ali su u njima ispali od novog prvoligaša Bosca.

- Cilj za predstojeću sezonu, posebno u seniorskom dijelu, je okupiti konkurentnu momčad za natjecanje u Prvoj ligi, ali s isključivim naglaskom na odabir zadarskih igrača. Također će se nastojati i dalje održati kontinuitet kvalitetnog rada u mlađim kategorijama koji već godinama ima prepoznatljiv brend u razvijanju košarkaških sposobnosti i talenata mladih generacija, ističu iz kluba.

Jedno od pitanja koje će se morati riješiti je i ime nepostojećeg sponzora, koje je zbog proceduralnih razloga ostalo u imenu kluba, iako više ne postoji kao trgovački subjekt.