Novi direktor KK Zadar David Gunjević danas je u Jazine stigao na primopredaju dužnosti s dosadašnjim direktorom Željkom Žilavcem. Iako smo dobili informaciju da su on i predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša tamo naišli na zaključana vrata, Rubeša nam je javio kako su koristili ured, ali Žilavec nije bio tamo te je zamolio da se primopredaja održi sutra.

Žilavec formalno više nije direktor i ne može zastupati klub, pa će tako Gunjević nakon sutrašnje sjednice Gradskog vijeća i odobravanja kredita od 3,7 milijuna kuna raspoređivati novac za dugovanja igračima. Već danas je naručio reviziju kojom će se ispitati poslovanje kluba.

Gunjević neće biti v.d., kako je predsjednik NO Ante Rubeša ranije najavio, budući da zakon ne poznaje vršitelje dužnosti u trgovačkim društvima.

- Izabran sam na mjesto direktora do raspisivanja novog natječaja i izbora. Nakon proteka tri mjeseca, ako se novi direktor ne izabere, briše me se iz sudskog registra. Ja sam još uvijek zaposlenik u svojoj staroj firmi, dolazim isključivo kako bi se raščistilo stanje i pripremio teren za izbor direktora, kaže Gunjević.

Danas oko 14 sati u službenim prostorijama došlo je do incidenta, kada je u njih htio ući novinar Hrvoje Bajlo. Rubeša mu nije dao da uđe u prostorije, došlo je do kraće prepirke te je na kraju pozvana i policija.

- Bajlo je htio ući u ured, na što sam mu ja rekao da ga napusti. On je tada rekao da će zvati policiju jer sam ga gurao i valjda udario nekim kišobranom, ali policiju sam zvao i ja. Nikakvog nasilja nije bilo, rekao nam je Rubeša.

Bajlo kaže da je s Gunjevićem imao dogovoren sastanak u ovom terminu i ne razumije zašto ga je Rubeša izgurao iz ureda.

- Još 15. lipnja dogovorio sam s Gunjevićem da će mi dati dokeumante o poslovanju iz vremena dok je Skroće bio direktor. Rekao mi je da dođem iza 14 sati, ja sam ušao u ured a Rubeša je rekao da moram otići. U više navrata sam mu rekao da me ne gura, na kraju sam pozvao policiju kojoj sam ovo isto rekao, kaže Bajlo.

Više detalja o događaju doznat ćemo nakon završetka policijske obrade.