Deset dana od smjene Željka Žilavca, Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar objavio je javni poziv za izbor i imenovanje novog direktora - jedinog člana Uprave KK Zadar. Tu funkciju trenutno kao vršitelj dužnosti obnaša David Gunjević.

- Želim svima reći da ovo nije poziv za mene iako sam ja v.d. - fokusiran sam na kratkoročne obveze, krpanje rupa a o tome hoću li se javiti na natječaj još nisam odlučio. Pozivam da se jave svi koji mogo pomoći klubu na bilo koji način, ne mora biti samo za direktora. Klub je zapušten, treba napraviti plan rada za četiri godine i ponovno ga približiti navijačima. KK Zadar nije najveći hrvatski klub po trofejima, nego zbog navijača, baze ljudi kojima taj klub znači, rekao je David Gunjević na današnjoj konferenciji za medije, koju je predsjednik Nadzornog odbora sazvao zbog stanja u klubu.

U odnosu na posljednji natječaj, kojim je 2020. godine Žilavec dobio drugi mandat, sada su dovoljne tri umjesto ranijih pet godina radnog iskustva na rukovoditeljskim radnim mjestima.

Kandidati moraju ispuniti i sljedeće uvjete: visoka stručna sprema ili odgovarajući akademski i stručni naziv, izražene organizacijske i komunikacijske vještine te aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Također, ne smiju biti u sukobu interesa.

Uz vlastoručno potpisanu prijavu kandidati su dužni priložiti životopis, dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja i radnom iskustvu te uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Moraju složiti i PowerPoint prezentaciju s vizijom plana i programa rada za četverogodišnje mandatno razdoblje.

Prijave na javni poziv dostavljaju se u roku od 8 dana.