Tomislav Horvat je uime gradske podružnice MOST-a Zadra uputio novo priopćenje o stanju u Košarkaškom klubu Zadar.

Priopćenje pod naslovom "Sumrak poslovanja u KK Zadar" prenosimo u cijelosti:

- Grad košarke od jučer svjedoči tome da jedan od najtalentiranijih mladih igrača u Hrvatskoj raskida ugovor s KK Zadrom i to bez ikakve odštete. Radi se o porazu nove vladajuće garniture u Klubu. Ovo je i poraz bivših garnitura, da ne bi bilo zabune. Svi u Klubu su u čudu. Čude se, naime, kako to mladi igrač koji nije isplaćen posljednja tri mjeseca raskida ugovor. Ovdje se radi o smiješnom propustu te u biti malom iznosu koji je trebalo isplatiti navedenom igraču kako bi on ostao u Klubu. Dovoljna je bila samo jedna plaća da igrač automatizmom ne može raskinuti ugovor i to na štetu Kluba. Govorimo o jednoj jedinoj plaći!

Radi se o iznosu koji je veći od 10 000, a manji od 20 000 kuna. Možemo se svi u Zadru samo upitati u kakvom je zapuštenom stanju KK Zadar, ako je zbog tako malog iznosa izgubljen mladi i talentirani reprezentativni centar. Tko je kriv? Je li to uopće i bitno?

Gradski vijećnici od silne svađe tko je više kriv za loše stanje u Klubu uspjeli su u "pauzi" izgubiti talentiranog centra i to bez odštete. Dakle, krivi ste svi! Dok je prošla vladajuća garnitura kriva zato što je ostavila Klub s ravno 0 kuna na računu, dotle je nova potpuno podbacila jer nije skupila ovaj financijski "sitniš" i tako zadržala mladog i talentiranog igrača. Novi vladajući u Klubu su, što nije sporno, čekali gradski kredit da mogu početi plaćati i najmanje financijske izdatke. Ipak, moglo se u ovih mjesec dana pokucati na vrata sponzora i uprihoditi barem minimalne iznose kako Klub ne bi doživio ovakvu sramotu, financijsku štetu i blamažu.

Što čitamo danas? Ironiju! Čitamo najave kako će KK Zadar pokušati ponovno potpisati igrača kojeg je do jučer imao pod ugovorom! Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Govorimo o mladom reprezentativcu, koji je kao igrač trebao dati KK Zadru puno, a na njemu je Klub na kraju morao i zaraditi. I sad će oni u Klubu opet pregovarati s igračem kojeg su imali pod ugovorom. Postoji međutim jedan ozbiljan problem. Taj igrač sada neće tražiti plaću i uvjete koje je imao, tražit će više, i to s pravom. Ako mu KK Zadar te uvjete ne bude mogao osigurati, on će sreću potražiti na drugom mjestu. To se zove slobodno tržište. Inače poslovna odgovornost je potpuno strani pojam u KK Zadru već otprilike 20-ak godina, bez obzira na direktore i "zna se" koju stranku. A to su sve redom bili veliki, a neki od njih su bili i nešto manji hadezeovci. Jutros se svi u KK Zadru čude kako je mladi reprezentativac raskinuo ugovor, a još jučer nitko u Klubu nije imao pojma što se sprema. To nije ozbiljno vođenje institucije kao što je KK Zadar.

Uopće nećemo više spominjati imena i političke stranke, nije važno, svi su zakazali. Danima čitamo o nekakvim hotelskim računima, a pitanje je kad ćemo uopće dobiti odgovore. U pozadini se dogodio teški i po nama u Mostu još veći propust KK Zadra koji je preko noći ostao bez mladog reprezentativca. I to bez odštete! Hoće li netko snositi posljedice? Teško. Svi skupa će na idućem Gradskom vijeću nastaviti bitke preko leđa Kluba, a u međuvremenu će, možda, još poneki mladi reprezentativac napusti Klub. Zadrani su vam dali povjerenje da odgovorno vodite institucije kao što je KK Zadar. Vi to za sada ne činite! Mi u Mostu pozivamo sve političke aktere u Gradu Zadru da sjednu i da se konačno dogovore što žele s Klubom! Ali ne preko leđa KK Zadra, ako je ikako moguće.