U srijedu je u 84. godini života preminuo nekadašnji košarkaš Zadra i predsjednik Mjesnog odbora Petrčane u više mandata Velimir Vele Čubrić.

Porijeklom je iz Pirovca, iz kojeg kao petogodišnjak dolazi u Zadar, u kojemu provodi većinu svog života. Košarku igra od 1953. godine, a bio je i uspješan nogometaš i rukometaš. Ljubav prema najpopularnijem zadarskom sportu je ipak prevladala te velikim dijelom i njegovom zaslugom Zadar 1957. godine ulazi u prvu ligu tadašnje države.

Bio je na korak do odlaska na Olimpijske igre u Rimu s reprezentacijom Jugoslavije ali je, kako je vjerovao - iz političkih razloga, pozvan na služenje vojnog roka kako taj san ne bi ispunio. Pod palicom Enza Sovittija igrao je s tadašnjim velikanima zadarske košarke, Pinom Giergijom, Paolom Tičinom, Feručo Jurišićem, Đorđom Zrilićem, Frankom Kresojom, Cicom Troskotom...

Prestaje igrati 1967. godine, kada odlazi u Luksemburg i tamo živi sve do sredine devedesetih godina prošlog stoljeća, kada se vraća u Petrčane, gdje ostaje do smrti.