Košarkaški klub Zadar preselio je svoje mlađe pogone u dvoranu u Jazinama, a seniore na otvorene terene Višnjika i pomoćnu dvoranu. Istovremeno, KK Puntamika, klub koji je prošle godine ispao iz HT Premijer lige, umalo odustao od natjecanja, ostao bez glavnog sponzora - prešao je iz Jazina u Višnjik, gdje je pod vodstvom Jakova Vladovića započeo s treninzima! Kako je moguće da Zadar ne može, a Puntamika može, upitali smo direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića.

- KK Zadar je autonomno donio odluku o prelasku mlađih uzrasta u Jazine, a od nas zatražio dva treninga dnevno u jednoj od manjih dvorana, dok bi utakmice igrali u velikoj. S obzirom da je to značilo da Puntamika ostaje bez prostora za treniranje, u dogovoru s klubovima preuzeli smo ih na Višnjik, ali nije rečeno da će trenirati u velikoj dvorani. Sada smo u fazi pravljenja rasporeda i organizirat ćemo rad sukladno dogovoru s klubovima i sportskom zajednicom, kaže Karlović.

Što se tiče manjih dvorana, na Višnjiku imaju "slatke brige". Puno je zahtjeva klubova i rekreativaca za terminima, pa je moguće da će se velika dvorana "parcelirati", a potrebna dužina dobiti uvlačenjem teleskopskih tribina, kako bi ju u isto vrijeme moglo koristiti više klubova. U tom kontekstu moguće je da će ju nekada koristiti i Puntamika i Zadar i drugi klubovi, po uvjetima kao u malim dvoranama.

- Mi na Višnjiku imamo pet dvorana, a zahtjeva toliko da bismo popunili sedam. Veliki izazov nam predstavlja osigurati prostor svim rekreativcima koji godinama koriste dvorane. U odluke korisnika se ne miješamo, a naše je da popunimo termine i dođemo do prihoda. Do kraja godine s treninzima, utakmicama, koncertima i manifestacijama dvorane su popunjene, kaže Karlović.