Zadarska policija na tragu je počiniteljima incidenta na utakmici HNK Zadar - HNK Šibenik, koji su preskočili ogradu, vrijeđali na rasnoj osnovi tamnoputog igrača gostiju, bacili mu bananu i na kraju staklenu bocu. Nakon pregledanih snimki i obavljenih obavijesnih razgovora policija je detektirala moguće počinitelje, ali u ovoj fazi istrage još uvijek se ne može utvrditi tko je počinio i kakvo kazneno djelo.

Sporne su dvije stvari - preskakanje ograde i ulazak na stadion, a zatim i ovo važnije koje se odnosi na sprečavanje nereda na sportskim natjecanjima. Istraga bi trebala pokazati tko je vikao "Matiću, Srbine", a tko je prema Kolumbijcu Marcosu Mini bacio bananu.

Jedna stvar već sada je poznata: iz PU zadarske potvrdili su kako je HNK Zadar prekršio Zakon o javnom okupljanju jer utakmica nije prijavljena policiji. Istinu govoreći, praksa je takva da većina manjih klubova ne prijavljuje ovakva događanja zatvorenog tipa, nadajući se da do incidenta neće doći, ali kad se nešto dogodi za to snose odgovornost. Činjenica da u Zadru gostuje Šibenik, „crvena krpa" za lokalne huligane, trebala je biti dovoljna da se za svaki slučaj klub osigura najavom policiji. Na potezu je i Županijski nogometni savez, od kojega je HNS zatražio istragu slučaja i izricanje sankcija.