U sklopu programa Odaberi sport Hrvatskog olimpijskog odbora u SC-u Višnjik u četvrtak, 25. kolovoza 2022. održat će se promocija karatea. Organizator ovoga događanja je Karate klub Croatia, a sudionici će još biti klubovi Ipon, Lotos, Zadar, Forum i Bibinje.

U stručnom stožeru promocije bit će Enver Idrizi, osvajač prve zlatne medalje za Hrvatsku 1992. godine, višestruki osvajač europskih i svjetskih medalja, potom Danil Domdjoni, višestruki osvajač europskih i svjetskih medalja, Nikola Protuđer, trener u KK-u Croatia, Franjo Glavaš, trener u KK-u Zvonimir, Mladen Tomasić, trener u KK-u Forum, Goran Glavan, predsjednik KK-a Zadar, Mladen Sorić, trener u KK-u Bibinje i Denis Karlović, direktor Sportskog centra Višnjik.

Cilj promocije je omasovljenje i popularizacija karate sporta, motivacija i uključivanje što više djece u klubove gdje će se kontinuirano baviti sportom ujedno promovirajući karate kao životnu filozofiju kojom se slave i sjedinjuju u uravnoteženu cjelinu kvaliteta tijela, volje i uma, stavljajući time sport u službu razvoja čovjeka.

Promocija karatea u SC-u Višnjik održat će se na otvorenom sportskom terenu za badminton, a početak će biti u 19 sati.