Upravni odbor HNK Zadar postavio je sportske ciljeve za predstojeću sezonu. Nakon što prošle godine nije ostvaren plasman u viši rang, te će ove godine momčad igrati u četvrtom rangu natjecanja, pred trenera Želimira Terkeša i njegove suradnike postavljen je cilj „osvajanja najvećeg mogućeg broja bodova i plasman u viši rang natjecanja", uz ogradu „ako se stvore adekvatni uvjeti".

- Uprava kluba je na početku sezone donijela sportske ciljeve koji su dogovoreni sa strukom nakon analize stanja, kontinuiranog praćenja i plana za stvaranje boljih uvjeta na svim razinama. Prva momčad se natječe u 3. NL Jug koja broji 16 klubova, što znači da je ispred nas 30 kola u kojima ćemo ukoliko se stvore adekvatni uvjeti nastojati osvojiti najveći broj bodova i ostvariti plasman u viši rang natjecanja. HNK Zadar s prvom momčadi uvijek treba težiti najvišim ciljevima, a u prilog navedenom nam ide odličan drugi dio prošlogodišnje sezone i povratak u Zadar nekolicine kvalitetnih igrača koji za našu mladu momčad znače pojačanja, stoji u objavi potpisanoj u ime Upravnog odbora, čija je predsjednica Iva Bokanović.

U školi nogometa najvljuju nova ulaganja u stručne kadrove, a plasmanom pionira i kadeta u 1.HNL formirane su dvije nove kategorije istog uzrasta koje će nastupati u natjecanjima Središta Split.

- Želja nam je podići razinu kvalitete rada u treningu što nam dugoročno garantira i konkurentnost najboljim školama nogometa u HNL-u. Nastojat ćemo pripremiti platformu za infrastrukturna ulaganja i uložiti u sportsku opremu i pomagala kako bi se poboljšali uvjeti za rad što će doprinijeti kvalitetnijem radu i razvoju mladih igrača, navodi Upravni odbor.

Pioniri (trener Zoran Erlić) i kadeti (trener Ante Morić) su u najvišem rangu u sezonu krenuli uspješno, a primarni cilj je na utakmicama s kvalitetnijim podražajem razvijati igrače kako bi ih pripremili za tranziciju koja ih čeka pred ulazak u status seniora. U drugim momčadima pionira i kadeta će mahom nastupati igrači mlađeg godišta koji će utakmice s klubovima na području Dalmacije koji igraju sa starijim godištem iskoristiti kao odličnu pripremu za natjecanja na nacionalnoj razini iduće sezone.

Juniori trenera Zvonimira Jurića prošle godine nisu uspjeli izboriti prvu ligu, što i nije bio primarni cilj. U novoj će opet biti postavljen kroz tranziciju igrača prema prvoj momčadi. Dio igrača juniorskog staža već nalazi u treningu s prvom momčadi, ali će se prema potrebi za utakmice spuštati u juniorsku kategoriju, s tim da će se poštivati razvojni procesi za svakog igrača pojedinačno.

U priopćenju se još jednom apostrofira da je HNK Zadar nositelj kvalitete na području Nogometnog saveza Zadarske županije a vrata su otvorena za sve koji na prvo mjesto po pitanju nogometa stavljaju „interes djece, roditelja, Kluba, Grada Zadra i Zadarske županije".