Jakov Borčić novi je član omladinskog pogona KK Zadar, u kojemu će biti trener - specijalist za individualni rad, objavili su danas iz kluba, ostvarujući tako ranije neslužbene najave. Borčić će također koordinirati i momčadske treninge u suradnji s glavnim trenerima za svaki uzrast.

Kao kadet Zadra imao je prilike učiti od velikog Slavka Trninića, uz momčad u kojoj su bili Alanović, Bičić, Komazec, R. Giergia, Marcelić, Nenadić, Jordan, Grganović itd. Kao trener vodio je Jazine Arbanasi do ulaska u HT Premijer ligu, a odlične rezultate napravio je i s kadetskom selekcijom Puntamike. Već dulje vrijeme Jakov je individualno radio s mladim igračima kojima je pomagao da se uz njega usavrše te pripreme za seniorsku košarku.

- Proučavanjem situacije u omladinskom pogonu zaključili smo da se premalo pažnje posvećuje individualnom radu s igračima. Poznavajući Jakova i njegovu stručnost te emociju prema Klubu, mislim da u ovom trenutku ne postoji adekvatnije ime za tu funkciju. Ugovor je potpisan na godinu dana te smo ovim potpisom kompletirali kadar za provođenje sportske politike s naglaskom na pojačanom kvalitetnom radu u omladinskom pogonu, stoji u izjavi sportskog direktora Denisa Pleslića.

Jakov Borčić nakon potpisa rekao je kako je zahvalan na prigodi koju m je dao KK Zadar, a na neki način mu je ovo i ostvarenje sna.

- Mislim da sam svojim radom u košarci zaslužio ovu prigodu te se nadam da ćemo uz dobro posložen omladinski pogon stvoriti igrače koji će biti konkurentni kako za domaće prvenstvo tako i za regionalnu ligu!