Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela zauzimaju drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u kanadskoj Novoj Scotiji. Jučer su imali dug ali izvrstan dan, s dvije pobjede te petim mjestom u Zlatnoj skupini.

U poslijepodnevnim satima na regatno polje je izašla zlatna skupina koju je dočekao svježi "sea breeze", vjetar koji po karakteristikama odgovara jakom maestralu od 14 čvorova stabilne snage i smjera. U tim uvjetima Šime i Mihovil su odlično odjedrili. S dobrim startovima, dobrim odabirom strana polja te odličnom brzinom u prva su dva jedrenja pobijedili u direktnim dvobojima na polju s aktualnim svjetskim pravcima Nizozemcima i europskim pravcima Španjolcima. u trećem jedrenja nakon izvanrednog starta ali s nemogućnošću da provedu svoju taktiku, uspjeli su opet odlično odjedriti do petog mjesta i tako se vratiti na drugo mjesto u ukupnom poretku.

Jučer se vidjelo da su Šime i Mihovil uz pomoć Petra Cupaća radom proteklih mjesecu uspjeli pronaći mjere i tehniku da jedre brzo uz vjetar, ovog puta se pokazalo, i niz vjetar u direktnim dvobojima s najbržima u klasi.

Približili su se vodećim Nizozemcima, a odmah iza njih su Španjolci i dvije novozelandske posade. Danas su predviđena još tri jedrenja tako da će biti još promjena u poretku. Još je kraj daleko, mada su se favoriti izdvojili. S dva loša jedrenja svatko ispada iz borbe za medalju.

Anđela i Mihaela de Micheli Vitturi zauzimaju 33. mjesto u poretku klase 49er FX. Naše jedriličarke su bolje jedrile nego prethodnih dana, uz ponovljenu grešku u zadnjem plovu, kad su imali odličnu poziciju u prvoj povici flote, ali su se prevrnule.