Županijsko sučeljavanje dviju momčadi u 3. nogometnoj ligi između HNK Zadar i HV Posedarje završilo je s „miroljubivih" 1:1.

Posedarci su poveli u 30. minuti kada je Roko Jurić proigrao Lovru Čirjaka, koji je zaobišao vratara Matu Stojanova i zabio za 0:1, uz protivljenje domaće klupe, koja je smatrala da se radilo o zaleđu.

Poravnanje je stiglo tek u finišu, nakon totalne dominacije nogometaša „Zadra". Nizali su se napadi, korneri, ubačaji sa obje strane, ali put do gostujuće mreže tek u samoj završnici pronašao je stoper Richard Djeveljekaj. Riki se najbolje snašao nakon dodavanja Hrvoja Rončevića, te je udarcem nogom spasio barem bod.

- Bez obzira na sve nisam razočaran, vidjeli ste sinoć, jedan Dinamo pobijedi „Chelsea", pa je to iznenađenje. Isto tako govorim za Posedarje, koja jedna dobra ekipa, ljudi ulažu u klub, doveli su dobre igrače, znali smo da će biti teška utakmica. Oni su iz jednog udarca dali gol. To je možda bio loš pristup u prvom djelu, u nastavku smo promijenili neke stvari i stvarali pritisak. Imali smo šanse cijelu utakmicu, mi jesmo kvalitetnija momčad, možda smo i danas bili kvalitetniji, ali rezultat je takav kakav je. I zbog toga je nogomet zanimljiv, rekao je nakon utakmice trener Zadra Želimir Terkeš.

Zadovoljan je bio trener gostiju Josip Butić.

- Kako ne bih bio zadovoljan sa bodom na Stanovima, protiv jedne od najboljih momčadi ove lige. Oni pucaju od samopouzdanja, a mi smo igrali čvrsto u bloku. Imali smo svoje šanse i na kraju mi je jedino žao što nismo izdržali, već smo primili pogodak na kraju, kad smo već bili blizu pobjede. Mislim da je rezultat realan, čestitam igračima obje ekipe, jer unatoč županijskom derbiju, bila je fair-play utakmica.

HNK Zadar - HV Posedarje 1:1
Igralište Stanovi. Gledatelja. 400. Sudac: Teo Pavić (Split). Strijelci: 0:1 L. Čirjak 1:1 u 30.minuti za Hrvatski vitez, a Djeveljekaj u 84. minuti za Zadar.
ZADAR: Stojanov - Burčul (od 46. H. Rončević), Djeveekaj, Jerbić, Iveljić - Muić, Banović, Jurić (od 70. Pranić) - Ćurjurić (od 70. Viduka) - D. Bačić (od 57. M. Bačić), Jordan, Trener: Želimir Terkeš.
HRVATSKI VITEZ: Pinčić - Delija, J. Jurjević, Pedišić, Tokić, Ivandić (od 58. M. Rončević) - Gambiraža (od 75. Zdrilić), R. Jurić (od 88. Butić) , Begonja, - Čirjak, Knežević (od 58. Kevrić) Trener: Josip Butić.