Atletski savez Zadarske županije demantirao je jučerašnju izjavu predsjednika AŠK Zadar Ivice Šole o svojoj pasivnosti u pogledu bacališta za atletičare.

- ASZŽ bio je uključen, kao i svi klubovi koji egzistiraju u gradu Zadru, u planove i realizaciju rekonstrukcije atletskog stadiona Sportskog centa Višnjik. Neozbiljno je od predsjednika AŠK Zadar Ivice Šole prozivati Atletski savez Zadarske županije koji je koordinirao sastanke i dogovore s čelnim ljudima, Hrvatskog atletskog saveza, Sportske zajednice grada Zadra i ŠC Višnjik oko termina za treninge, kako na atletskom stadionu Višnjik tako i na igralištu Bagat, na kojem se održavaju treninzi za atletske bacačke discipline.

Predsjednik AŠK Zadar Ivica Šola prihvatio je sve predložene termine za bacanja s kojima su se složili i ostali klubovi i prema tom rasporedu se trenira posljednjih pola godine, odnosno od kada je izgrađeno novo zaletište za bacanje koplja sufinancirano od Hrvatskog olimpijskog odbora.

Zadarska atletika će najavljenom izgradnjom novog stadiona na Barutani dobiti svoj dom te su njena budućnost i daljnji napredak neosporni. Grad Zadar, SC Višnjik i HOO financirali su nedavno i uređenje dvoranske staze u Dvorani Krešimir Ćosić čime je atletika u Zadru dobila kružnu tartansku stazu za treniranje u zimskom razdoblju, a zadarski atletičari još bolje uvjete za stvaranje dobrih rezultata. Ovom se investicijom Zadar priključio Zagrebu kao jedini grad koji pruža ovakvu vrstu usluge atletskim klubovima.

Da uvjeti nisu dobri, ne bi bilo ni državnih prvaka, rekorda i vrhunskih atletičara koji proizlaze iz zadarskih klubova, uključujući i AŠK Zadar.

Atletski savez Zadarske županije više se neće javno očitovati na izjave predsjednik AŠK Zadar gospodina Ivice Šole, ali je uvijek spreman na konstruktivne sastanke i razgovore koji će donijeti rješenja na zadovoljstvo svih dionika zadarske atletike.
Ovim putem pozivamo mlade da izaberu atletiku kao sport kojim će se baviti, uvjeti za treniranje ovim bazičnim sportom u Zadru su na visokoj razini, o čemu svjedoči i preko 500 registriranih zadarskih atletičara pri Hrvatskom atletskom savezu, stoji u izjavi što ju potpisuje predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović.