Sportski centar Višnjik lani je povećao broj posjetitelja ali i prihoda od najma dvorana i terena na 10 milijuna kuna, izvijestio je među ostalim poslovnim dosezima direktor Denis Karlović na sjednici Gradskog vijeća.

 SC Višnjik s 59 stalno zaposlenih i petero na neodređeno, završio s dobiti od 12 605 dok je 2020 ona iznosila 21 599 kuna
Jedno pitanje vijećnika ovaj put nije izgovoreno ali time nije nestao dug SC Višnjik od najma dvorane KK Zadar nagomilan na 12 milijuna kuna.

Lanjski dug Kluba za korištenje dvorane od 2.2 milijuna kuna praktički je anuliran što s PDV-om, a što od karata i ostalih obaveza koje je Klub ugovorio sa SC Višnjik, navodi Karlović. S nagomilanim dugom ništa se ni u skoroj budućnosti neće promijeniti dok se ne postigne dogovor.

 Direktor Karlović najavio je vijećnicima intenzivne razgovore s NO KK Zadar kako bi se dogovorilo ono što je normalno, a to je da Grad stane iza Kluba a SC Višnjik posluje po zakonu.

Taj dug koji Višnjiku visi oko vrata smanjen je ove godine s više od pet milijuna kuna koliko je amandmanom HDZ-a na Proračun 2022. prebačeno za uređenje vrtića Višnjik u prostoru SC Višnjika. Ostatak je trebao biti "prebijen" investiranjem u gradnju olimpijskog  bazena o čemu se pričalo 2019. godine.

Prema mišljenju direktora Karlovića, KK Zadar morai i dalje igrati na Višnjiku, što je prirodno i normalno jer  dvorana Jazine ne može proći ni po pitanju sigurnosti a kamoli ostalih uvjeta za ligaška natjecanja.