Ovog vikenda u Vrbovcu je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za seniore i kadete. Na ovom natjecanju hrvački klub Zadar u uzrastu seniora predstavljao je Josip Šumski u težinskoj kategoriji do 79 kg, a u uzrastu kadeta U17 predstavljali su nas Luka Kevrić do 80 kg i Roko Strika do 92 kg.
Josip Šumski kao debitant na seniorskim natjecanjima zaustavljen je već nakon prve borbe. Idući vikend Josipa očekuje nastup u njegovoj uzrasnoj kategoriji U20 na kojemu će mati puno više šanse za bolji plasman.

Luka Kevrić odradio je vrlo teške tri borbe na ovom natjecanju: u prvoj borbi izdominirao je predstavnika Siska, dok je u drugoj borbi protiv predstavnika Podravke, uz mali nedostatak sreće i koncentracije ipak izgubio. Luka je svoj put do medalje tražio kroz repesaž turnira međutim bolji od njega bio je i predstavnika Sesvetskog kraljevca.

U težinskoj kategoriji do 92 kg Roko Strika imao je konkurenciju od 8 natjecatelja koji su svoj put do medalje trebali ostvariti u borbama protiv našeg reprezentativca i prvaka Hrvatske u grčko-rimskom načinu borbe. Roko je već prema običaju ovo natjecanje odradio vrlo smireno i odlučno nanizavši tri pobjede i to redom protiv predstavnika Metalca, Hrvastkog dragovoljca i Herkula. Ovim pobjedama Roko se okitio zlatnom medaljom i osvojio dvostruku krunu. Osim na Prvenstvu Europe na kojemu je postigao povijesni rezultat osvajanjem trećeg mjesta u Bukureštu u lipnju ove godine, postao je i prvak Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom, objedinivši tako titule u oba načina borbe. Roka očekuje reprezentativni nastup na Prvenstvu Balkana koje se održava krajem listopada u Rumunjskoj (Bukurešt).

- U nekoliko idućih vikenda očekuju nas nastupi i naših mlađih natjecatelja također u slobodnom načinu hrvanja tako je na rasporedu idući vikend nastup juniora i starijih dječaka a početkom listopada natjecanje imaju početnici, javlja trener Vladimir Menčik.