JK Labud priređuje 91. Mrduju - festival jedrenja u Splitu sa startom 1.10. u subotu u 11 sati.

 Onlline prijave su otvorene i prijaviti se možete putem linka:
https://www.jklabud.hr/mrdujska-regata/prijave-online/prijave-mrdujska-regata
Svi ljubitelji mora koji imaju plovila na jedra, od obiteljskih posada i jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, do najbržih jedrilica na Jadranu, isplovit će u subotu 1.listopada, te zajedriti uživajući što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na našoj strani Jadrana. Pokala i drugih priznanja sudionicima i ove godine će biti u izobilju.

To je ta Mrduja

Zanimljiva novost je kako je organizator osigurao zlatnu medalju za skipera svake od posada koja prijavi interni dvoboj s drugom posadom iz svoje klase, a izazvana posada dvoboj prihvati. Prijave dvoboja i potvrde prihvaćanja će se komunicirati kroz posebnu WhatsApp grupu u koju će biti uključeni svi skiperi posada sudionika.

 Želja je organizatora da svaka posada uživa u natjecanju unutar Mrduje, a oni brži i u užitku pobjede nadajući se kako će Mrduja uskoro postati i regata 100 dvoboja. Zlatne medalje će se dijeliti na večernjoj fešti na bini platoa JK. Labud nakon regate.

U sklopu ovogodišnje Mrduje realizirat će se i humanitarni projekt "Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih športaša", kojim se prikupljaju sredstva za potrebite sportaše. Ova zaklada je neprofitna organizacija koja pruža financijske i druge potpore vrhunskim hrvatskim sportašima koji su tijekom ili nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja.

Tako će se na startu naći i 6 CLUBSWAN 36 jedrilica s posadama jedrilica čiji će skiperi biti slijedeća poznata sportska imena; Palma Čargo,Tonči Stipanović, Ivica Kostelić, Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Mihovil Fantela.