Mali nogomet već je dugo jedan od najpopularnijih sportova u Zadarskoj županiji. O tome svjedoči i više od 1.000 registriranih igrača u 56 klubova koji igraju u tri lige koje organizira Udruga za mali nogomet Zadarske županije. O tome gdje treniraju, imaju li adekvatne uvjete i dovoljno termina više nam je rekao Toni Kruneš, predsjednik Udruge.

- Mi rastemo iz godine u godinu i ove sezone imamo oko 1.100 igrača, to su momci u dobi od 17 pa do otprilike 50 godina, u 56 klubova, s tim da je treća liga podijeljena na A i B, u svakoj po 14 klubova. Ove smo godine imali još zahtjeva, ali jednostavno nismo mogli primiti sve, nemamo kapaciteta. Možete zamisliti koliki je to broj, mi bismo sami mogli popuniti jednu dvoranu terminima i utakmicama, kaže nam predsjednik.

Prva i druga ŽMNL igra se u Mocirama, a treća u školskoj dvorani na Bilom brigu jer u Mocirama nema mjesta.

- Javna ustanova Zadarski sport, koja upravlja Mocirama, izlazi nam ususret koliko god može, ali tu je stvarno puno klubova, igra se i rukomet i ta je dvorana svaki dan zauzeta od 15 do 23 sata, a vikendom od samog jutra. Ni u školi nema više termina, Diadora tamo igra domaće utakmice i s njima se isto tako dogovaramo, ali jednostavno su svi termini popunjeni. Ekipa iz Biograda svako drugo kolo igra kod sebe, Bibinje i u svojoj školskoj dvorani, probali smo malo rasteretiti Mocire koliko možemo. Drugi problem je što su druge dvorane premale, trenira se svugdje i unajmljuju se dvorane u okolici grada, ali nama za odigrati pravu utakmicu treba dvorana 40x20 metara, objašnjava Kruneš.

Prema urbanističkom planu Skročinih izgradnja jedne polivalentne dvorane koja bi bila adekvatna za futsal, rukomet i druge sportove je moguća. Ipak, nje nema u vizualizaciji ovog prostora koju je naručio Višnjik, a izradio D&Z . Iako je ta prezentacija tek prijedlog budućeg izgleda ovog prostora, predsjednik Toni Kruneš zabrinut je da bi se zahtjevi malonogometaša mogli lako previdjeti.

- Nama je obećano da će se na Skročinima graditi dvorana za potrebe futsala, rukometa i drugih sportova, gradonačelnik i sam zaigra mali nogomet i bio je na našim turnirima, siguran sam da je svjestan potrebe za novom dvoranom.

U razgovoru s Denisom Karlovićem, direktorom SC Višnjik, doznajemo da je takva dvorana u planu, a njena izgradnja bi uskoro trebala početi na prostoru plavog terena uz Ulicu Domovinskog rata.