Odjedrena je 22. Mala Mrduja- Memorijal Boris Vujnović, regata za najmlađe kormilare, regata u čast legendarnog predsjednika kluba JK LABUD, Borisa Vujnovića, svima omiljenog predsjednik s nadimkom Modri, koji je u dva mandata šezdesetih godina minulog stoljeća kormilario „morskim" kolektivom.

Čak 91 jedriličar/ka iz 13 klubova odjedrilo je u tri dana nadmetanja 3 regate. Kao i uvijek, uvelike je odvijanje događaja ovisilo o snazi i smjeru vjetra, kojeg je bilo samo prvog dana jedrenja kad se i imao dobar start, koji je samo prvi korak u namjeri da se stigne do cilja što je brže moguće. Kako je događaj odmicao tako su i vremenske prilike bile nepovoljnije. Prvi dan jedrenja uspjelo se odjedrit čak tri regate po maestralu od 15 čvorova, drugi dan jedrenja maestrala nije ni bilo, dok je trećeg dan puhalo olujno jugo, te se vrijeme na kopnu do proglašenja provelo u druženju, hlađenju hladnim sokovima NEKTAR NATURE, i iščekivanju izvlačenja sretnog dobitnika za nagradu 1 jedra optimist, od našeg dugogodišnjeg sponzora ONE SAILS.

Kriterijska je ovo bila regata za jug, ali i međunarodna jer su nam u goste došli optimisti iz JK DELFIN (MNE). Oni će regatu posebno pamtiti jer su prvi put jedrili u uvjetima koje samo naše more može ponudit. Optimisti kojima je ovo bila prva regata nakon škole jedrenja, ili posljednja prije ILCE, a koji su ostvarili najbolje rezultate ovogodišnje 22. Male Mrduje- Memorijal Boris Vujnović su u kategorijama:

CURE DO 12 godina