Sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić i predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša danas su ispunili obećanje i medijima dostavili sve iznose plaća igrača prve momčadi. Od 1 do 14 pobrojeni su svi iznosi u eurima, bez navođenja imena, pri čemu se vidi da će najviše zaraditi dvojica igrača, po 60.000 eura neto u sezoni. Dvojica igrača zaradit će oko 40.000 eura, dok će najmanje - 4.000 eura u sezoni - zaraditi jedan od mladića koji će praktički igrati za minimalac (3.500 kuna mjesečno). Sve to zajedno vodi do neto iznosa od 349.800 eura, 200 eura manje od najave da će prva momčad koštati do 350.000 eura.

- Selekciju smo slagali na temelju dvojice nositelja od prošle godine, Drežnjaka i Jordana, te ostatka momčadi koji se morao uklopiti u budžet. Jako smo zadovoljni pripremnim razdobljem, pokazali smo zavidnu razinu igre i s optimizmom ulazimo u utakmice, poručio je sportski direktor Denis Pleslić na jutrošnjoj konferenciji za medije.

Na upit novinara Rubeša je otkrio i plaće stručnog stožera:

Jedan pomoćni trener u mlađim kategorijama košta nas 2.000 kuna, drugi je zaposlen na minimalac od 3.500 kuna, pomoćni trener juniora ima 5.000, glavni treneri u mlađim uzrastima 6 do 7 tisuća, pomoćnici glavnog trenera 7 do 8 tisuća kuna. Plaća trenera Jusupa je 3.500 eura a on sam plaća doprinose. To je najniža trenerska plaća u povijesti KK Zadar, rekao je Rubeša.

Mlađim igračima koji su ulazili u seniorsku momčad s plaćom od 1.700 kuna ona je sada također dignuta na minimalac od 3.500.

Kad smo već u sitnicama, poput one da je proračun 200 eura manji od zadanog, recimo i to da on nikako ne može biti takav do kraja godine. Kad stavimo sa strane da u njima nisu bruto iznosi s davanjima, kao ni plaća stručnog stožera, ostaje činjenica da je pod brojem 14 rubrika, vjerojatno mlađeg igrača, ostavljena prazna, iako je rečeno da bi i on trebao imati 4.000 eura.

Druga, puno veća stavka, su ugovori Luke Božića i Juana Davisa, koji su potpisali samo do kraja kalendarske godine. To znači da će ili nastavkom suradnje njihovi ugovori značajno premašiti ograničenje, ili se već sada računa da će se s njima raskinuti, a na njihovo mjesto postaviti mladi igrači. Ako im plate bar za kikiriki, eto opet proračuna u crvenom...